Δημοσκοπικό Βατερλώ της κ. Μενδώνη μετά τις Μυκήνες και την Ακρόπολη | newsbreak

Μοιραστειτε το

Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες υπουργός πολιτισμού βρίσκεται τόσο χαμηλά σε δημοτικότητα, όπως η Λίνα Μενδώνη. Όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις τάσεις της MRB.

Λιγότεροι από 2 στους 10 έλληνες είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για την υπουργό πολιτισμού, φέρνοντας την στις τελευταίες θέσεις της λίστας με τις δημοτικότητες των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Λίγο πιο πάνω από τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος όμως σε αντίθεση με το «χαρούμενο» χαρτοφυλάκιο της κυρίας Μενδώνη, έχει το πιο δύσκολο χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης, αυτό της μετανάστευσης.

Φαίνεται ότι η πυρκαγιά στις Μυκήνες που διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς αλλά και το φιάσκο της Ακρόπολης με τα έργα και την πρόσφατη πλημμύρα, επηρέασαν καταλυτικά την εικόνα μίας συμπαθέστατης κατά τα άλλα υπουργού. Ίσως άδικα, διότι δεν μπορεί η κυρία Μενδώνη να γνωρίζει τι κάνει η κάθε εφορεία αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, ούτε φυσικά να γνωρίζει την σύσταση του σκυροδέματος. Προφανώς όμως η επιλογή της να υπερασπιστεί τους υφισταμένους της στις Μυκήνες και η διαχείριση για το έργο της Ακρόπολης, της στοίχισε δημοσκοπικά. Εάν όλα αυτά συνδυαστούν και με το πόρισμα για την πυρκαγιά στις Μυκήνες που είναι πραγματικός καταπέλτης, η υπουργός πολιτισμού έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα