Δημοσκοπήσεις: Συνεχίζει το «σφυροκόπημα» ο ΣΥΡΙΖΑ για «λίστα Πέτσα» και Opinion Poll

Μοιραστειτε το

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης εγκαθιδρύει στη χώρα καθεστώς χειραγώγησης της κοινής γνώμης – Σκουρλέτης: Αφορά τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις σε βάρος της κυβέρνησης για την υπόθεση της χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω της λεγόμενης «Λίστας Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις της εταιρείας Opinion Poll. Η Κουμουνδούρου ανεβάζει αρκετά τους τόνους της αντιπαράθεσης, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να μιλάει ευθέως για προσωπικό δάκτυλο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εν λόγω ιστορία.

Ήταν σαφές από την πρώτη κιόλας στιγμή που το θέμα με τα κονδύλια που κατευθύνθηκαν προς τα ΜΜΕ άνοιξε ξανά, πως η Κουμουνδούρου θα επιχειρούσε να επιτεθεί μετωπικά προς την κυβερνητική πλευρά. Έτσι, 24 ώρες μετά την κατάθεση της πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός πως ορισμένα εκ των κορυφαίων στελεχών της βάλλουν από το πρωί εναντίον του πρωθυπουργού, προσωπικά.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, κατατίθεται απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη που έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα από το 2019, ένα καθεστώς ειδικών σχέσεων του Μαξίμου με ολιγάρχες και επιχειρηματίες με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης», τόνισε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην Αυστρία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «μοιάζουν με παρωνυχίδα μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας πως «εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ασκήσει δριμύτατη κριτική στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα. Οι λίστες Πέτσα, η πρώτη και η δεύτερη, οι χρηματοδοτήσεις στο Enterprise Greece ώστε να γίνει μια καμπάνια διεθνούς προβολής της χώρας αξίας εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά οι αναθέσεις δημοσίων έργων στον ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, συνθέτουν ένα ψηφιδωτό αδιαφάνειας, διαπλοκής και επιχείρησης χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

Αναφερθείς στην υπόθεση της Opion Poll, σημείωσε ότι «οι θεσμοί, όπως φαίνεται, δεν λειτουργούν», προσθέτοντας πως «ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί το σύνολο των στοιχείων των επίμαχων δημοσκοπήσεων της Opinion Poll στη Βουλή, ώστε να μπορέσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να πράξει το θεσμικό της καθήκον».

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, επισήμανε ότι «πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο μέσος όρος της διαφοράς, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που έδινε το σύνολο των δημοσκοπήσεων ήταν 15,5 μονάδες, ενώ στην κάλπη τελικά καταγράφηκε διαφορά 8,5 μονάδων». «Μπορεί κανείς να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να έπεσαν σε τόσο μεγάλο βαθμό έξω;», αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που ζήτησε να διερευνηθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε εταιρεία δημοσκοπήσεων, η οποία μέσω των ιδιοκτητών της έχει κάποια ειδική σχέση με την κυβέρνηση.

Τη «σκυτάλη» από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο προκάτοχος του, Πάνος Σκουρλέτης, που τόνισε πως «μεταπολιτευτικά, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο κλειστή αυτή η υπόθεση της ενημέρωσης στην Ελλάδα, όσο είναι τώρα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Radio North 98.0, υπογράμμισε πως την πρωτοβουλία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν πρέπει να την εκλάβουμε στενά σαν μια πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «αφορά τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανεμοστρόβιλος στην Πάρνηθα – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Παράξενα ραδιοκύματα φθάνουν στη Γη από άγνωστη πηγή στο κέντρο του γαλαξία μας

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας – Σε ισχύ το σχέδιο «Δάρδανος»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...