Δημοσιογράφοι που τιμούν τη δημοσιογραφία

Μοιραστειτε το

● Στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, δυόμισι μήνες αφότου η «λαοπρόβλητη», σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, και «άχρηστη», σύμφωνα με τον κόσμο έξω, κυβέρνηση ανέβηκε στην εξουσία, γράφαμε σε αυτή εδώ τη στήλη για τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν μέσα ή γύρω από το μέγαρο Μαξίμου. Και ήταν πολλοί οι διορισμένοι, ζωή να ‘χουν.

Χάναμε το μέτρημα τότε και το χάνουμε ακόμα περισσότερο τώρα. Και δεν μιλάμε για τους δημοσιογράφους που εξελέγησαν βουλευτές, αλλά για εκείνους που διορίστηκαν. Μετακλητοί. Οπως ο Γρηγόρης Ψαριανός εσχάτως. Και αυξάνονται και πληθύνονται. Μέχρι και τη δημοσιογράφο Αριστοτελία Πελώνη πήραν από την «Καθημερινή» και την έκαναν αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο.

●Τον Ιάσονα Πιπίνη τον θυμάστε; Παραμένει διορισμένος σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής! Λες και υπάρχουν στο Μαξίμου και άλλοι σύμβουλοι για θέματα Αφρικής, Ασίας ή Ωκεανίας. Ακόμα δεν έχουμε μάθει τι δουλειά κάνει ο κ. Πιπίνης πάντως, τι έργο παράγει.

● Τον Δημήτρη Τσιόδρα τον θυμάστε; Μετεγγραφή αεροδρομίου από το Ποτάμι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν εκλέχθηκε βουλευτής (πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές χάνονται), οπότε διορίστηκε υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του μεγάρου Μαξίμου.

●Τον Γιάννη Βλαστάρη τον θυμάστε; Διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» πριν, συγγραφέας του βιβλίου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα» μετά, ένοικος στο μέγαρο Μαξίμου τώρα. Τον είδαμε να χαιρετάει από μακριά με υψωμένο χέρι την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, από το πλατύσκαλο, σε εκείνη την παράστασή της πάνω σε μια καρότσα έξω από το Μαξίμου. Θα του άρεσε η συναυλία προφανώς.

● Τον Δημήτρη Μητρόπουλο τον θυμάστε; Αυτός ήταν διευθυντής της εφημερίδας « Τα Νέα» και διορίστηκε «σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων». Αν κρίνουμε από τις απανωτές διπλωματικές επιτυχίες του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούμε παρά να τον θεωρήσουμε 100% επιτυχημένο και αυτόν (μη σας πω και 120%).

● Τη Μαρία Χούκλη τη θυμάστε; Δύο ημέρες μετά τις εκλογές διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου-Γεώργιου Σκέρτσου.

Και από εκεί και πέρα έχουμε έναν σωρό δημοσιογράφους σε κρατικές θέσεις, από τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου που διορίστηκε σύμβουλος επικοινωνίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές) έως την (1η) Αννα Παναγιωταρέα (εκπρόσωπος Τάφου στην Αμφίπολη) που είναι ειδική σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας στο Πολιτικό Γραφείο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και τη (2η) Χριστίνα Ταχιάου που διορίστηκε διευθύντρια επικοινωνίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Πιερρακάκη.

▶ Πρόσβαση σε υπολογιστές δημοσιογράφων θα έχουν στο εξής από το μέγαρο Μαξίμου για γρηγορότερο έλεγχο των κειμένων

Σε δραστικά μέτρα για την καλύτερη επιτήρηση όσων γράφονται στα ΜΜΕ για το έργο της, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στο εξής θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλους τους υπολογιστές δημοσιογράφων ειδικοί επιτηρητές/ελεγκτές του μεγάρου Μαξίμου, ώστε να μπορούν να ελέγχουν το περιεχόμενο των άρθρων πριν αυτά δημοσιευτούν. «Είναι τζάμπα κόπος για όλους, να προχωράμε σε διορθώσεις όταν ένα κείμενο έχει ήδη ανέβει. Σεβόμαστε απόλυτα τους δημοσιογράφους και το έργο τους και γι’ αυτό αποφασίσαμε να βλέπουμε από πριν τι γράφουν για να μην κουράζονται άδικα, όταν αποφασίζουν να μη δημοσιεύσουν αυτούσια τα non parer μας», σχολίαζαν πηγές της κυβέρνησης.

(Το κείμενο προέρχεται από το σατιρικό Koulouri αλλά, αλήθεια, πόσο μπορεί να απέχει αυτό από την πραγματικότητα;)

▶ Τρεις σειρές που δεν χάνονται στην Cosmote

Οι εγχώριες συνδρομητικές πλατφόρμες, η Cosmote και η Nova, γίνονται διαρκώς όλο και καλύτερες εμπλουτίζοντας συνεχώς το πρόγραμμά τους. Το λέω να το έχετε υπόψη σας γιατί ωραίο το Netflix, ΟΚ, ωστόσο έχει και αρκετή σαβούρα. Δείτε λοιπόν τρεις νέες σειρές που προσθέτει στο πρόγραμμά της η Cosmote και αξίζουν.

▶ The Stand

Εκανε πρεμιέρα χθες Παρασκευή στις 23.00, στο Cosmote Series HD, και εννοείται πως όλα τα επεισόδια θα διατίθενται και στο Cosmote TV Plus μετά την προβολή τους. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Στίβεν Κινγκ κι έχει story που ταιριάζει γάντι στο σήμερα: «Ενα τραγικό ανθρώπινο λάθος απελευθερώνει έναν φονικό ιό, που αποδεκατίζει την πλειονότητα του πληθυσμού της Αμερικής και οδηγεί σε μια μετα-αποκαλυπτική ιστορία επιβίωσης εν μέσω μιας νέας παγκόσμιας σύγκρουσης καλού και κακού».

▶ The Virtues

Πρεμιέρα ανήμερα των Χριστουγέννων στις 18.00, στο Cosmote Series Marathon HD, όπου και τα 4 επεισόδια του κύκλου θα προβληθούν back-to-back. Είναι μια καινούργια βρετανική μίνι σειρά που ακολουθεί το ταξίδι ενός άντρα στην Ιρλανδία και το τραυματικό παρελθόν του, όταν η πρώην γυναίκα του τον εγκαταλείπει παίρνοντας μαζί της στην Αυστραλία τον 9χρονο γιο τους. Τη σειρά υπογράφει ο σκηνοθέτης του «This is England» Σέιν Μίντοους.

▶ Fleaback

Αυτό είναι παλιότερο και είναι καταπληκτικό. Πρεμιέρα στις 26 Δεκεμβρίου στις 18.00, στο Cosmote Series Marathon HD, όπου όλα τα επεισόδια και των δύο κύκλων θα προβληθούν back-to-back. Την έχω δει και σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Χιούμορ υψηλής ποιότητας. «Η σειρά-φαινόμενο της Φίμπι Ουόλερ-Μπριτζ, που βασίζεται σε θεατρικό έργο της ίδιας και όπου η νεαρή Βρετανίδα επίσης πρωταγωνιστεί, μαζί με τη βραβευμένη με Οσκαρ Ολίβια Κόλμαν (The Favourite) και τον Αντριου Σκοτ (Sherlock, Spectre), έχει σαρώσει τα βραβεία (2 Χρυσές Σφαίρες, 6 Emmy, 1 BAFTA)».

Πηγή
Author: Δημήτρης Κανελλόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...