Δημήτρης Παντερμαλής: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον διευθυντή της Ακρόπολης

Μοιραστειτε το

Θάνατος Δημήτρη Παντερμάλη: Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον σπουδαίο καθηγητή Αρχαιολογίας και πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης

Θλίψη σκόρπισε στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο η είδηση του θανάτου του Διευθυντή της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή.

«Με θλίψη αποχαιρετώ έναν σπουδαίο άνθρωπο, λαμπρό επιστήμονα, οραματιστή και προσωπικό μου φίλο» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του Δημήτρη Παντερμαλή.

«Είχα τη χαρά να μοιραστώ μαζί του τον αγώνα για το Μουσείο της Ακρόπολης, να ζήσω το πάθος του για την Αρχαιολογία και την επιστροφή των Μαρμάρων, Ο πολιτισμός μας είναι από σήμερα φτωχότερος. Συλλυπητήρια στους οικείους του», προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Twitter αποχαιρετάει με συγκίνηση τον διευθυντή.

«Ο Δημήτρης Παντερμαλής υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες των γραμμάτων και του πολιτισμού. Και αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη το Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις. Η προσφορά του στην πατρίδα είναι ανεκτίμητη. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση!»

Ο Κώστας Μπακογιάννης με τη σειρά του έγραψε για τον θάνατο του κ. Παντερμαλή:

«Ένας σπουδαίος άνθρωπος του πολιτισμού, ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, δεν είναι πια κοντά μας. Εξαιρετικός επιστήμονας, πρωτοπόρος και οραματιστής. Η Ελλάδα και η Αθήνα του οφείλουν πολλά.»

«Αποχαιρετούμε τον σπουδαίο επιστήμονα Δημήτρη Παντερμαλή, εμπνευστή του Μουσείου-στολίδι κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το όραμά του έγινε πραγματικότητα, το χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα της επιστροφής των Γλυπτών. Τον ευχαριστούμε για το έργο και την προσφορά του», προσθέτει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε γνωστή την είδηση για τον θάνατο του προέδρου της Ακρόπολης.

«Το ΥΠΠΟΑ & το Μουσείο Ακρόπολης ανακοινώνουν την απώλεια του Προέδρου του Δ.Σ. του Μουσείου, καθ. Δ. Παντερμαλή. “Αποχαιρετούμε με συντριβή έναν σπάνιο επιστήμονα, έναν εμπνευσμένο δάσκαλο, έναν πολύτιμο συνεργάτη, έναν καλό φίλο”.»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...