Δημήτρης Μαύρος: Έλληνες υπό αδιεξοδική πίεση

Μοιραστειτε το

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB αναλύει τα αποτελέσματα της μεγάλης ερευνας για λογαριασμό του Νewsbomb.gr

Οι σκληροί δείκτες στο σημερινό πολιτικό τοπίο των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δεν αλλάζουν και η διαφορά μεταξύ τους παραμένει σταθερή. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2021 το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ εμφανίζει «κράκ» κάμψης στο ποσοστό του, που σημαίνει ότι πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει υποχρεωτικά να περάσει από την προσέγγιση της Ήρεμης και Νηφάλιας Σοσιαλδημοκρατικής Άποψης στην Ισχυρή και Παρούσα Σοσιαλδημοκρατική Δύναμη. Αυτό βεβαίως είναι και αποτέλεσμα της μη προκήρυξης ακόμα Πρόωρων Εκλογών όσο σύντομα θα επιθυμούσε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά ο ισχυρός παράγων της Κυβέρνησης και το βασικό «περιουσιακό στοιχείο της ΝΔ» με διψήφια διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Η αξιολόγηση των δύο αρχηγών έγινε ταυτόχρονα με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική αλλά και με το συνέδριο και την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην Προεδρία / Αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική σε προσωπικό επίπεδο είναι άλλης τάξης μεγέθους σε σχέση με την επανεκλογή στην Αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ήδη ακόμα και στην συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εμφανής. Ευτυχές είναι το γεγονός ότι και οι δύο ηγέτες στην συγκεκριμένη μέτρηση έχουν ποσοστά μεγαλύτερα του «Κανένας».

Η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία δεν σημαίνει απαραίτητα και άκρατη επιτυχία του ταξιδιού στην Αμερική. Το ταξίδι στην Αμερική είχε δύο μεγάλους πυλώνες Ι)τον πυλώνα της Προσωπικής Λάμψης με τις επαφές και την ομιλία στο Κογκρέσο και ΙΙ)τον πυλώνα του τι φέρνει ο «Κυνηγός» πίσω στο «Σπίτι» και τι έγινε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Ηγετών. Στον πρώτο πυλώνα ο Πρωθυπουργός αρίστευσε, ο δεύτερος όμως απαιτεί περισσότερη πληροφόρηση για να μπορέσει να αποδώσει το ταξίδι στην Αμερική τα μέγιστα για την εικόνα της Κυβέρνησης.

Ας μην ξεχνάμε ότι η δημοτικότητα των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι 29% ενώ οι αρνητικές απόψεις είναι 63%.

Τα διλλήματα που έχουν οι Έλληνες Πολίτες όμως δεν είναι γύρω από την Αμερική αλλά γύρω από την καθημερινότητα και την τσέπη τους και εκεί κυριαρχεί ένα και μόνο πρόβλημα, η «Ακρίβεια».

Όταν η Ακρίβεια ως κύριο πρόβλημα εκτοξεύεται από το 48% στο 60% τα πράγματα δείχνουν τεράστια διαχειριστικά θέματα. Τα οποία χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο αν αναλογισθεί κανείς ότι πλέον οι πολίτες έχουν προχωρήσει πιο πέρα και έχουν πάει από την αίσθηση της απλής Ακρίβειας στην Αισχροκέρδεια κατά 76%.

Η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι η «Αχίλλειος Πτέρνα» της Κυβέρνησης καθώς τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά κατά 78%

Η μεγάλη αγωνία των Πολιτών για την Ακρίβεια φαίνεται εξάλλου και από την πολύ χαμηλή προσδοκία που έχουν για βελτίωση / μείωση των τιμών στο μέλλον. Το «Ποτέ» είναι πάρα πολύ υψηλό για προσδοκία αισιοδοξίας των Ελλήνων.

Ωστόσο οι Πολίτες είναι σε αδιέξοδο μιας και όταν ερωτώνται αν θα μπορούσε έστω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αποτελεσματικότερος δίνουν μόνο 21%.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...