Δεύτερο γράμμα Θ. Σοφού προς την κωφεύουσα Πολιτεία για τον Δ. Κουφοντίνα: Βοηθήστε τον να ζήσει

Μοιραστειτε το

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Με δεύτερη και περισσότερο ηχηρή παρέμβαση ο δικηγόρος Θέμης Σοφός και μέλος ενος «βωβού» ΔΣ του ΔΣΑ, σε αντίθεση με άλλα ΔΣ δικηγορικών συλλόγων της χώρας και χιλιάδων δικηγόρων απευθυνεται την ύστατη στιγμή στην «κωφεύουσα πολιτεία».

Αυτή η παρέμβαση δεν αναδεικνύει μόνο την νομική αξία που της προσδίδουν όλες οι αναφερόμενες διεθνείς συμβάσεις και οι νόμοι της Ελλαδας, δεν απευθύνει απλά άλλη μια δραματική έκκληση προκειμενου να μη χαθεί η ζωη του απεργού πείνας.

Η επιστολή αποδεικνύει ότι ακόμα και άνθρωποι που κάθε άλλο παρά ανήκουν σε κομματικούς χώρους της αντιπολίτευσης μπορουν αντί για φανατισμό και μίσος να διαθέτουν κρίση, λογική και ότι είναι αυτό που ονομάζουμε όλοι μας ανθρωπιά.

Η επιστολή και η εκκληση αυτή αποδεικνυουν όμως και κάτι άλλο: ότι μπροστά στην κυβερνητική επιμονή απόφαση επαναφοράς της θανατικής ποινής αψηφώντας την κρίση της δικαιοσύνης και το σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου,  κάποιοι άνθρωποι δεν διστάζουν να σιωπήσουν ακόμα κι αν έτσι κλωτσούν την μεγάλη κανάτα με το γάλα μιας που είχαν μπροστά τους!

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...