Δεύτερες σκέψεις από την επιτροπή για τα σχολεία – στο τραπέζι το click away

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών εμφανίζονται λοιμωξιολόγοι που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τη νόσο του κορονοϊού. 

Μάλιστα, τις τελευταίες δύο ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 800, ενώ αρκετές περιοχές παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις όσον αφορά τον αριθμό των ημερήσιων μολύνσεων. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την περιοχή της Αττικής, όπως σημείωσε κι ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Νίκος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ανησυχητική και συνεχή αύξηση κρουσμάτων στην Αττική από την περασμένη Παρασκευή. Όπως μάλιστα υπογράμμισε, ενδεχομένως «να προχωρήσει η περιοχή της Αττικής σε “κόκκινο” στάδιο». 

«Η Αττική φλερτάρει να μπει στο “κόκκινο” που σημαίνει πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας πως σε όσες περιοχές είναι στο «κόκκινο» δεν λειτουργούν τα σχολεία. Παράλληλα, τόνισε ότι όπου ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί, η αγορά επανέρχεται στο click away

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα. 

Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανέφερε ότι τα δεδομένα της Πέμπτης θα είναι είναι αυτά που θα κρίνουν τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία των σχολείων και της αγοράς με τo φαινόμενο «ακορντεόν» να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. «Καθημερινά συνεδριάζουμε και αξιολογούμε τα στοιχεία. Χθες υπήρχε αύξηση και ιδιαίτερα στην Αττική, άρα θέλουμε και τα αποτελέσματα της Πέμπτης για να δούμε και τα μεταλλαγμένα στελέχη στη χώρα μας. Θα τα αξιολογήσουμε όλα, συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα σχολεία επανέλαβε ότι «θα δούμε τα δεδομένα την Πέμπτη. Θα τα αξιολογήσουμε και δούμε τα επόμενα βήματα».

Λίγο νωρίτερα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα, ειδικά στον αστικό ιστό, όπου τα κρούσματα δείχνουν αυξητική πορεία. 

«Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια αν τα πράγματα χειροτερέψουν, τίποτα δε θεωρείται δεδομένο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...