Δευτερολογία Μητσοτάκη: Έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού

Μοιραστειτε το

Όλα όσα είπε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

Κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα των μη εμβολιασμένων ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ξεκινώ με το περιβόητο 12% των εμβολιασμένων οι οποίοι σήμερα δυστυχώς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Είναι το κατεξοχήν επιχείρημα των αντιεμβολιαστών. Φαντάζομαι το γνωρίζετε καλά. Το βασικό τους επιχείρημα είναι το «γιατί να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο αφού και οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν;». Και έρχεστε σήμερα εδώ στη Βουλή και επαναλαμβάνεται ανερυθρίαστα ακριβώς αυτό το επιχείρημα. Η απάντηση είναι ότι αρρωσταίνουμε πολύ πολύ μικρότερες πιθανότητες από ότι οι εμβολιασμένοι», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε πέντε μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον εμβολιασμό. Πρέπει να βελτιωθούμε και έχουμε ακόμα δυνατότητα να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Θα επιστρατεύσουμε κάθε μέτρο που έχουμε στη διάθεσή μας για να πείσουμε τους πολίτες ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική», εξήγησε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θέλει στο πλευρό του την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αύξηση των ΜΕΘ, οι οποίες θα μείνουν -όπως εξήγησε- παρακαταθήκη και μετά τον COVID.

«Δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε τα πραγματικά δεδομένα ότι διπλασιάσαμε τις μονάδες εντατικής θεραπείας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μας παραδώσατε ένα σύστημα υγείας με σημαντικότατες ελλείψεις και σπεύσαμε να προσθέσουμε μονάδες και κρεβάτια εντατικής θεραπείας για να μπορέσουμε να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ανοίξει τα σχολεία και την εστίαση, αλλά και πως η ο βαθμός συμμόρφωσης στη χρήση μάσκας στην Ελλάδα είναι σημαντικά υψηλός.

Ανάμεσα στα αυστηρότερα μέτρα και την πλήρη απελευθέρωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε το μέσο δρόμο. Μάλιστα, αναφερόμενος στο ζήτημα των εμβολιασμών εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι εφικτό, υποχρεώνοντας ακόμη και ομάδες εργαζομένων να προβούν σε αυτόν.

Για το ζήτημα των θανάτων στην χώρα, πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μην εμφανιστεί ξανά στη Βουλή φέρνοντας στοιχεία από το ληξιαρχείο. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν μπορούν να ακούγονται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ανυπόστατα επιχειρήματα. Υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα για το 2020 τα οποία αποδεικνύουν σε συγκριτικό επίπεδο ακριβώς αυτό το οποίο λέμε. Το ληξιαρχείο δεν είναι ερευνητικά δεδομένα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης, κάποια εκ των οποίων έχουν τοποθετηθεί με ακραίο τρόπο ή ψεύδη απέναντι στον εμβολιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι ακόμη και εάν «έτυχαν κρατικής χρηματοδότησης», υπάρχει ο έλεγχο του ΕΣΡ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ αλλά και των δημοσκοπήσεων, ζητώντας να διευρυνθεί το διάστημα από το 2015-2021.

«Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω για την εξεταστική. Όταν το αντικείμενο της συζήτησης είναι ο δήθεν τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειραγωγεί εταιρείες δημοσκοπήσεων, τότε κανείς δεν θα είχε αντίρρηση η έρευνα αυτή να ξεκινήσει από το 2015 και να πάει μέχρι το 2021. Προτείνω λοιπόν να συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα σε μία πολύ ουδέτερη διατύπωση, χωρίς κανένα υπονοούμενο, η οποία να λέει ότι πρέπει να ερευνηθεί η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από το 2015 έως το 2021. Ώστε να μη φανεί ότι η πρόταση φωτογραφίζει ή τους μεν ή τους δε. Αυτό σημαίνει να κάνουμε μία σοβαρή δουλειά» ανέφερε αφήνοντας αιχμές σχετικά με δημοσκοπήσεις που ήθελαν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές.

«Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσετε τις εκλογές με 8 και 10 μονάδες κ. Τσίπρα» είπε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας – Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά – Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...