Δεν χωράνε δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, κύριε Μητσοτάκη!

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εχουν να φάνε άραγε οι επιχειρηματίες της Π.Ε. Κοζάνης, η οποία βρίσκεται σε lockdown απ’ τις 17 Οκτωβρίου άραγε; Σας απαντώ: Οχι, δεν έχουν!

Τον Μάρτιο, ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσαν πως θα παραχωρήσουν το ήμισυ του μισθού τους τους μήνες Απρίλη-Μάρτη στη μάχη για την πανδημία. Από τότε, όμως, αφού βγήκαν απ’ την υποχρέωση αυτήν, δεν ειπώθηκε τίποτα τέτοιο εκ νέου.

Υποθέτω, λοιπόν, πως σε λίγους μήνες η κυβέρνηση με την πρόφαση πως διαχειρίστηκε άψογα την πανδημία και πως εμείς θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, εφόσον θα υπάρξει μια μεγάλη οικονομική ύφεση, θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ιδιωτών, με τους υπόλοιπους να μην μπορούν να φέρουν αντίσταση.

Μήπως θα έπρεπε, εφόσον αγαπάει τόσο πολύ τους πολίτες της, όλα τα μέλη της να παραχωρήσουν για τον επόμενο χρόνο το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους σε όσους συμπολίτες μας το έχουν πραγματικά ανάγκη;

Μήπως θα έπρεπε, αντί να δίνονται υπέρογκα ποσά στα ΜΜΕ, ώστε αυτά να μας αποκρύπτουν τα σφάλματα της κυβέρνησης και να μας παρουσιάζουν την υπέρκομψη Μαρέβα, να υποχωρήσουν και αυτά και να επιτρέψουν και σε κανέναν άλλον ιδιωτικό κλάδο να πάρει ανάσα; Μήπως και αυτά είναι υποχρεωμένα –ηθικά– να μην δεχτούν κανένα επιπλέον ποσό και να προβάλλουν τα μηνύματα για την καταπολέμηση του ιού δωρεάν;

Δεν ξέρω!

Μήπως πρέπει η κυβέρνηση να νοιαστεί πραγματικά για εμάς; Δεκάδες καταστηματάρχες αγόρασαν είδη προστασίας για τον COVID, καθαριστικά άερος κ.ο.κ., ώστε να μη λυγίσουν οικονομικά και τώρα λύγισαν εις διπλούν.

Μήπως πρέπει να διαθέσει χρήματα σε rapid tests και άλλα μέτρα προστασίας για τα σχολεία, καθώς οι μαθητές σε όλη τη χώρα έχουμε μπουχτίσει, αποδυναμωθεί και αποσυντονιστεί, ενώ κάποιοι που δίνουμε πανελλήνιες καλούμαστε στο καπάκι να επωμιστούμε και το εξοντωτικό νομοσχέδιο για εκλεκτούς της Κεραμέως;

Μήπως δεν φταίει η ατομική ευθύνη αλλά η τάση των κυβερνώντων να μείνουν αλώβητοι αυτοί και οι δικοί τους άνθρωποι;

Δεν χωράνε δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, κύριε Μητσοτάκη. Δεν γίνεται ο λαός να κερδίσει τη μάχη μόνος του, με τους κυβερνώντες να θέλουν να μην κάνουν την παραμικρή υποχώρηση!

*μαθητής, αρθρογράφος


Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Εφ.Συν.» τη Δευτέρα 04/01/2021.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...