«Δεν ντρέπεστε καθόλου…»: Νέα επίθεση Ερντογάν σε Γαλλία και ΗΠΑ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των ΗΠΑ αλλά και του Εμανουέλ Μακρόν για τις δηλώσεις τους σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hurriyet, την ώρα που η Τουρκία επιδιώκει την βελτίωση των σχέσεων της με την Ουάσιγκτον, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να απορρίπτει τον εν λόγω ισχυρισμό.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για το πραξικόπημα η Άγκυρα την έχει επιρρίψει στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διηύθυναν την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν την υλοποίησε, ενώ όπως πρόσθεσε, «η Ευρώπη ήταν ενθουσιώδης σε σχέση με το πραξικόπημα».
«Είναι ολοφάνερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από την 15η Ιουλίου. Το FETO (το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν) υλοποίησε υπό τις διαταγές τους», είπε.

Δεν γλίτωσε ούτε ο Μακρόν!

Σειρά πήρε ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τις ΗΠΑ, αναφερόμενος κυρίως σε περιστατικά ρατσιστικής βίας, αλλά και προς τη Γαλλία και τον πρόεδρο Μακρόν, τον οποίο κάλεσε να κοιτάξει τα… Κίτρινα Γιλέκα του.

«Θέλω να πω στις ΗΠΑ: Δεν ντρέπεστε καθόλου, στο όνομα της δημοκρατίας, για όλα όσα συνέβησαν πριν τις εκλογές; Είδαμε πως όλο απειλούσαν ο ένας τον άλλον. Πιάσατε κορυφή στον ρατσισμό. Εσείς πως θα εξηγήσετε τη δολοφονία των μαύρων πολιτών σας από τους αστυνομικούς σας που τους σκότωσαν γονατιστούς;», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος

«Από την άλλη, ο Μακρόν φωνάζει τα ίδια, μαζί με την Ε.Ε… Μακρόν, πρώτα να λύσεις το θέμα με τα κίτρινα γιλέκα. Λύσε πρώτα το θέμα με τους ανθρώπους που όλοι είναι στους δρόμους», ανέφερε.

Πηγή
Author: Δήμητρα Μ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα