Δεν εξοφλήθηκε ακόμα η «επιστρεπτέα προκαταβολή 3» – Ποιοι μένουν εκτός από τον 4ο κύκλο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μπορεί η κυβέρνηση να ετοιμάζει τον τέταρτο και τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ακόμα όμως δεν έχει ολοκληρώσει τις πληρωμές για τον τρίτο.

Τις τελευταίες ημέρες ουκ ολίγοι επιχειρηματίες επικοινώνησαν με τη «δημοκρατία» και ανέφεραν ότι δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής 3 από το υπουργείο Οικονομικών. Πηγές του ΥΠΟΙΚ σημείωσαν ότι οι πιο πρόσφατες πληρωμές έγινα πριν από λίγες ημέρες.

Στο μεταξύ, εκτός του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής μένουν οι αγρονόμοι – τοπογράφοι. Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, οι προϋποθέσεις για ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ και μείωση τζίρου 20% βάση της μείωσης του τζίρου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου όταν στους προηγούμενους τρεις κύκλους λαμβανόταν υπόψη η μείωση του τζίρου από το Μάρτιο δεν τους επιτρέπει να κάνουν χρήση του μέτρου.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ο τζίρος τους ανά μήνα έχει μεγάλες διακυμάνσεις, ιδιαίτερα για μελετητές και κατασκευαστές δημοσίων έργων. Επίσης, οι μηχανικοί δεν έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να λάβουν το αντίστοιχο επίδομα. Σας ζητούμε να εξαιρεθούμε από τις παραπάνω προϋποθέσεις, ώστε τα μέλη μας, που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, να λάβουν τα οφέλη αυτού του σημαντικού μέτρου» αναφέρει ο ΠΣΔΑΤΜ στην επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Να παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα της επιστρεπτέας προκαταβολής για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τη συμπλήρωση ή τροποποίηση των στοιχείων του επόμενου μήνα και την υποβολή της αίτησης μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου για τον τέταρτο κύκλο και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου για τον πέμπτο κύκλο ζητά από την πλευρά του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, προτείνοντας πλέγμα μέτρων για την προστασία και τη διευκόλυνση των λογιστών. Ζητά επίσης να μετατεθεί η προθεσμία υποβολής της δήλωσης «πόθεν έσχες» μέχρι 31/1/2021 αλλά και να λειτουργούν τα λογιστικά γραφεία με κλειστές τις πόρτες και η επικοινωνία με τους πελάτες τους να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα