Δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο αύριο ο Τραμπ

Μοιραστειτε το

AP Photo/Jacquelyn Martin

Η ιατρική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατάσταση της υγείας του «συνεχίζει να βελτιώνεται» και ότι θα μπορούσε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο ακόμα και αύριο, Δευτέρα.

Το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του Αμερικανού προέδρου έπεσε απότομα το Σάββατο, αλλά «συνεχίζει να βελτιώνεται» ανέφερε σήμερα ο γιατρός που τον παρακολουθεί.

Ο στρατιωτικός γιατρός Σον Κόνλεϊ επιχείρησε να «μπαλώσει» τις αντιφατικές δηλώσεις που έκανε χθες, προκαλώντας σύγχυση για την κατάσταση του προέδρου αλλά και για το πότε διαγνώστηκε με τον ιό.

Ο Κόνλεϊ είπε ότι ο πρόεδρος είχε «υψηλό πυρετό» και επίπεδο οξυγόνου κάτω από το 94% την Παρασκευή και ξανά το Σάββατο. Τώρα το επίπεδο του οξυγόνου είναι στο 98%, σύμφωνα με την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ. Επίσης, είπε ότι οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές. Ο Κόνλεϊ είπε ακόμα πως ο Τραμπ έλαβε τις πρώτες δύο δόσεις από μια θεραπεία πέντε ημερών με ρεμδεσιβίρη, πειραματική θεραπεία με το REGN-COV2 της Regeneron, καθώς και ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

«Σήμερα αισθάνεται καλά, είναι όρθιος και δραστήριος», είπε ο γιατρός Μπράιαν Γκαριμπάλντι. «Στόχος μας για την σημερινή ημέρα είναι να τον κάνουμε να φάει, να πιεί και να τον κρατήσουμε μακριά από το κρεβάτι όσο το δυνατόν περισσότερο, για να είναι δραστήριος και να συνεχίσει να αισθάνεται καλά». «Ελπίζουμε να τον βγάλουμε από το νοσοκομείο ήδη από αύριο και να συνεχίσει την αγωγή από τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε.

Το βίντεο του Τραμπ

Χθες, Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 4 λεπτών, στο οποίο εμφανίζεται να λέει πως οι επόμενες μέρες θα είναι μια «πραγματική δοκιμασία» για την κατάστασή του.

«Η επόμενη περίοδος, οι επόμενες λίγες ημέρες, θα είναι η αληθινή δοκιμασία» είπε κοιτάζοντας την κάμερα, ενώ έδειχνε κουρασμένος.

«Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά», παραδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εισήχθη την Παρασκευή σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ, αφού παρουσίασε «ήπια» σύμφωνα με τους γιατρούς του.

«Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα, δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψω, αδημονώ να τελειώσω την εκστρατεία όπως την άρχισα», είπε, διότι «είναι ακόμη ανάγκη να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της», όπως πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας το κεντρικό προεκλογικό του σλόγκαν.

Σε tweet που έστειλε νωρίς σήμερα, ο Τραμπ είπε: «Σας ευχαριστώ τόσο πολύ!» — αναφερόμενος στους υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από το νοσοκομείο, ανεμίζοντας σημαίες που έγραφαν «Τραμπ 2020».

Καταποντίστηκε σε νέα δημοσκόπηση

Η ασθένεια του Τραμπ έχει ανατρέψει την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και έχει στρέψει τον προβολέα στη διαχείριση της πανδημίας από τον πρόεδρο. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπολείπεται του Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις.

Μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιοποιήθηκε σήμερα δείχνει πως ο Μπάιντεν έχει ένα προβάδισμα δέκα μονάδων έναντι του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο, λίγο ευρύτερο από εκείνο που είχε τους τελευταίους δύο μήνες. Περίπου το 65% των Αμερικανών δήλωσαν πως ο Τραμπ πιθανόν να μην είχε μολυνθεί αν είχε πάρει τον ιό πιο σοβαρά — μια άποψη που υποστήριξαν οι μισοί Ρεπουμπλικανοί που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση. Περίπου το 55% δήλωσαν πως δεν πιστεύουν ότι ο Τραμπ έλεγε την αλήθεια για τον ιό.

Ο Τραμπ έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την απειλή της πανδημίας, παρότι η ασθένεια έχει σκοτώσει περισσότερους από 208.000 Αμερικανούς και έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...