Δεκάδες συλλήψεις μετά το θάνατο διαδηλωτή στη Λευκορωσία

Μοιραστειτε το

Δεκάδες ανθρώπους στο Μινσκ που συμμετείχαν σε νέα αντικυβερνητική διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση του αυταρχικού προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, συνέλαβαν οι αρχές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε ότι η αστυνομία έκανε χρήση σφαιρών καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών και ότι διακόπηκε και η σύνδεση στο Ίντερνετ σε όλη τη χώρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι οι αστυνομικές προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους κοντά στον σταθμό του μετρό Pushkinskaya.

Οι νέες κινητοποιήσεις έγιναν μετά το θάνατο ενός 31χρονου διαδηλωτή, του Ρομάν Μπονταρένκο, ο οποίος κατέληξε την Πέμπτη στο νοσοκομείο έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Σταματήστε να μας σκοτώνετε»

Πλήθος ατόμων σχημάτισαν προχθές ανθρώπινες αλυσίδες αλληλεγγύης και άφησαν λουλούδια στη μνήμη του θύματος. «Σταματήστε να μας σκοτώνετε» έγραφαν ορισμένα πλακάτ. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο του Μπονταρένο υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκε σε συμπλοκή με πολίτες.

Η Λευκορωσία βρίσκεται σε πολιτική κρίση από τον Αύγουστο, καθώς οι πολίτες βγαίνουν μαζικά στους δρόμους κάθε εβδομάδα απορρίπτωντας το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης που έδωσε τη νίκη στον Λουκασένκο έπειτα από 26 χρόνια στην εξουσία.

Μέχρι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταγγέλλουν πως οι κρατούμενοι έχουν υποστεί ξυλοδαρμό και άλλες μορφές κακοποίησης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...