Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Αφγανιστάν

Μοιραστειτε το

Φονική έκρηξη στο Αφγανιστάν – φωτ. αρχείου

AP Photo/Rahmat Gul

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έπεσε στην είσοδο κτιρίου διοίκησης στην επαρχία Νανγκαρχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Αταουλάχ Χογιανί, στο κτίριο στεγάζονται επίσης στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον τομέα Γάνι Χελ και μετά την έκρηξη, πολλοί ένοπλοι επιτιθέμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, «σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας».

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ωστόσο μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται αρκετοί άμαχοι. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στους Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν, όπως και οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έχουν παρουσία στην περιοχή. Οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους στο Αφγανιστάν ενόσω η ηγεσία τους βρίσκεται σε συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης με διαπραγματευτές της αφγανικής κυβέρνησης στην Ντόχα του Κατάρ.

Την περασμένη Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 14 άμαχοι, εκ των οποίων επτά γυναίκες και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη διέλευση του μικρού λεωφορείου που τους μετέφερε στο κέντρο του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...