Δεκάδες αλλαγές από το Βορίδη στο Ν/Σ για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Μοιραστειτε το

Σημαντικές μεταβολές στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας – που τροποποιεί το νόμο του ΠΑΣΟΚ 2190/1994 για το ΑΣΕΠ – επέφερε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Μ.Βορίδης, κατά την 4η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής που πραγματοποιήθηκε χθες 11 Ιανουαρίου.

Όπως έχετε ήδη διαβάσει στον AIRETO  , το Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

 

Με το έγγραφο “Νομοτεχνικών Βελτιώσεων” που κατέθεσε ο Υπουργός, επήλθαν συνολικά 53 τροποποιήσεις / διορθώσεις / προσθήκες, σε σειρά άρθρων του Νομοσχεδίου και συγκεκριμένα στα άρθρα 2, 7, 10, 12, 14, 15, 16, 22, 24, 25, 29, 30, 40, 43, 53, 58, 60 και 61.

Ο Υπουργός παρουσιάζοντας αυτές κατά τη συζήτηση , μεταξύ άλλων, ανέφερε:   « (…) καταθέτουμε νομοτεχνικές. (…) Λοιπόν, θα δεχθούμε και θα αλλάξουμε τις συνεντεύξεις σε μία σειρά από σημεία. Σε άρθρα στα οποία επαναφέρεται η λέξη «συνέντευξη», αντικαθίσταται από τη λέξη «δομημένη συνέντευξη».  Στο θέμα του διδακτορικού, επειδή μας απασχόλησε το ζήτημα του πώς κανείς μπορεί να λάβει υπόψη του το διδακτορικό, αλλά να είναι μεν στο πεδίο, ουσιαστικά η φράση την οποία προκρίνουμε είναι “σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην Προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών”. Αυτό γιατί έχει μεγάλη σημασία να έχουμε ένα αντικειμενικό κριτήριο εδώ και να μην ανοίγεται μία εσωτερική συζήτηση, η οποία θα είναι αν είναι συναφές ή δεν είναι συναφές και πόσο ακριβώς συναφής είναι και τα λοιπά. Αυτό, λοιπόν, προσδιορίζεται με σαφήνεια.  Θα μοριοδοτήσουμε ξένες γλώσσες, επομένως τις μοριοδοτούμε και θα μοριοδοτήσουμε και την εμπειρία. Δεν θα μοριοδοτήσουμε την συναφή εμπειρία, θα μου επιτρέψετε την εμπειρία, γιατί; Γιατί πάλι ανοίγει μία τρομερή συζήτηση για τη συνάφεια, αλλά και γεννάει ζητήματα ισότητας εδώ το θέμα της συναφούς εμπειρίας. Λοιπόν, εν πολλοίς, νομίζω αυτά. Θα δείτε και άλλα ζητήματα τα οποία δεν έχω και το χρόνο να τα αναπτύξω επαρκώς. »

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά και τις 53 “νομοτεχνικές βελτιώσεις”, στο έγγραφο που κατετέθη στη Βουλή, ΕΔΩ .

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα