ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόκληση στο μεταναστευτικό

Μοιραστειτε το

«Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και την εργαλειοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας είναι έντονο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει για το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πίεσης στα σύνορα η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η χώρα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση και τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι».

Η απάντηση του πρωθυπουργού:

Πόσο προετοιμασμένη είναι η χώρα για να ανταποκριθεί σε πίεση στα σύνορα; Υπάρχει διχογνωμία για το ρόλο των ΜΚΟ που αναπαράγουν τη ρητορική της Άγκυρας για επαναπροωθήσεις;

«Η χώρα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση στο μέτωπο των μεταναστευτικών ροών. Όταν λέμε ότι φρουρούμε τα σύνορα με αποτελεσματικότητα το εννοούμε και θα συνεχίσουμε. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες σε Λιμενικό, Αστυνομία, ΕΔ που συμβάλλουν να προστατεύσουμε τα σύνορά μας όχι από κατατρεγμένους πρόσφυγες αλλά από ανθρώπους που εργαλειοποιούνται από τη γείτονα αλλά και τα δίκτυα διακινητών.

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι. Ενισχύουμε τα χερσαία σύνορα με φυσικό φράχτη, με επιπλέον μέτρα επιτήρησης και θα εξακολουθούμε να στέλνουμε το μήνυμα της ενεργητικής αποτροπής σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να μας ασκήσουν γεωπολιτικής πίεσης.

Εκτιμώ τον ρόλο των περισσότερων οργανώσεων και νοιάζονται για τον ανθρώπινο πόνο. Όχι όλες όμως. Για κάποιες το προσφυγικό είναι μπίζνα. Ξέρουμε κι εμείς ποια με ποιες οργανώσεις θέλουμε να συνεργαζόμαστε και ποιες είναι προβληματικές. Επαναλαμβάνω ότι η εργαλειοποίηση προσφύγων πρέπει να είναι και πολιτικά κατακριτέα. Οι άνθρωποι που πρέπει να πάρουν καθεστώς προστασίας, έχουμε επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες, έχουμε αποφορτίσει τις δομές, γιατί πολύ απλά έχουμε πολύ μικρότερες ροές.»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...