Δεδομένο θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο lockdown

Μοιραστειτε το

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως στη χώρα θα επιβληθεί νέο γενικό lockdown.

Την πεποίθηση ότι η χώρα θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με ένα ακόμα lockdown τις συνέπειες του οποίου θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, εκφράζουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζουν, η παθητική ως τώρα αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση θα οδηγήσει αντικειμενικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε αυτή την εξέλιξη, με την ευθύνη να ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός και σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί, έχουν απορρίψει σε όλους τους τόνους την περίπτωση η χώρα να κλείσει ξανά, στο σύνολο της. Όπως κατ’ επανάληψη έχουν υπογραμμίσει, μέτρα οριζόντια και σε βάρος των εμβολιασμένων, δεν πρόκειται να ληφθούν.

Ο βασικός λόγος είναι ότι η οικονομία δύσκολα θα καταφέρει να βγει αλώβητη από ένα νέο lockdown. Ο δεύτερος, είναι πως δεν θέλουν να «τιμωρήσουν» τους πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να αρχίσει σταδιακά η χώρα να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Φαίνεται, όμως, πως οι κυβερνητικές υποσχέσεις δεν πείθουν την Κουμουνδούρου, που θεωρεί δεδομένο ότι η χώρα θα αναγκαστεί να κλείσει ξανά, καθώς και τα κρούσματα θα αυξάνονται και η πίεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας – το οποίο βρίσκεται ήδη στο «κόκκινο». Επομένως, σημειώνουν, είναι θέμα ημερών να ζήσουμε ξανά τις καταστάσεις που βιώσαμε το 2020 και στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε. «Η αδράνεια και η ανικανότητα του Μητσοτάκη μας οδηγεί σε εκατόμβη νεκρών και σε ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και με αυτή τη φράση περιγράφει αυτό που στην Κουμουνδούρου πιστεύουν εδώ και καιρό.

Πως η «εγκληματική» κυβερνητική διαχείριση απέναντι στη πανδημία, έχει οδηγήσει σε μία αδιανόητη εθνική τραγωδία, καθώς πεθαίνουν πλέον σχεδόν 100 συμπολίτες μας την ημέρα, εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να λάβει πραγματικά μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού. Έτσι, συνεχίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε στο lockdown.

«Εκτός εάν αφεθούν άνθρωποι να πεθαίνουν και δούμε σκηνές όπως στη Ρουμανία», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η φράση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο χάρη αντιπολιτευτικής υπερβολής, αλλά γιατί έχει ο ίδιος έχει πλέον πειστεί πως η κυβέρνηση, από τη στιγμή που δεν πράττει τα αυτονόητα και προκειμένου να διασωθεί πολιτικά, είναι ικανή για όλα.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πρέπει να πάμε σε ένα νέο lockdown, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απαντάνε στο Newsbomb.gr πως θα πρέπει άμεσα, ακόμα και σήμερα, να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η χώρα να μην κλείσει ξανά, αλλά και για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η Κουμουνδούρου έχει προτείνει μία σειρά από συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουν απορριφθεί στο σύνολο τους από την κυβέρνηση. Ανάμεσα σε άλλα, ζητάει να γίνει ξανά υποχρεωτική η τηλεργασία, όπου είναι εφικτό, να μειωθούν τα παιδιά ανά τμήματα στα σχολεία, να ενισχυθούν τα Μέσα Μεταφοράς, να ξεκινήσει άμεσα δωρεάν testing σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις το ΕΣΥ και να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να θέτει δύο βασικά ερωτήματα προς την κυβερνητική πλευρά, για τα οποία δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση: πόσες απώλειες συμπολιτών μας έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...