Δείτε ζωντανά τι θα πουν για το εκλογικό σύστημα οι Βορίδης–Πέτσας, σήμερα στις 12:00

Μοιραστειτε το

Εισήλθαμε πλέον στην εβδομάδα που περιλαμβάνει την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, την ημερομηνία συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα εγκριθεί  το νέο εκλογικό σύστημα για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.  Ποια πανδημία και ποια οικονομικά προβλήματα, η Κυβέρνηση σε “παράλληλο σύμπαν” ασχολείται με τον εκλογικό αυτοδιοικητικό νόμο που θα εφαρμοστεί το 2023.

 

Εν αναμονή της Πέμπτης, σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι, τρεις ημέρες πριν το Υπουργικό Συμβούλιο, πραγματοποιείται συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, στην οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός που είναι αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Στέλιος Πέτσας.

Θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, την οποία μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε σε ζωντανή σύνδεση ΕΔΩ 

 

Ειδικά ο Βορίδης, από τον ανασχηματισμό και μετά, δίνει συνεντεύξεις “κατά ριπάς”, περίπου μία συνέντευξη την ημέρα. Στις περισσότερες επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια γενικόλογα, υπάρχουν όμως ορισμένες όπου πράγματι έχει σταδιακά αποκαλύψει  παραμέτρους του εκλογικού Νομοσχεδίου.

Μένει να δούμε, λοιπόν, σήμερα, εάν ενώπιον της ηγεσίας των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης, όπου συμμετέχουν και οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, θα μιλήσει πιο συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα, θα απαντήσει σε ερωτήσεις ή απλά θα προσπεράσει γρήγορα το θέμα με ένα μονόλογο.

 

Ιδίως μένει να δούμε εάν οι Αιρετοί θα λάβουν κάποια επίσημη συλλογική Απόφαση για όσα συγκεκριμένα έχουν εξαγγελθεί και αφορούν το θεσμό της τοπικής δημοκρατίας.  

Για παράδειγμα, ο Υπουργός έχει ανακοινώσει σαφέστατα μείωση των Δημοτικών Συμβούλων.  Την Πέμπτη περνάει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν θα έπρεπε να ληφθεί Απόφαση (ή να επικαιροποιηθεί κάποια παλιότερη) του ανώτατου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης για το εάν θέλει ή δεν θέλει να μειωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;  

Πρώτα θα αποφασίζει η Κυβέρνηση και μετά η Αυτοδιοίκηση για τα του οίκου της;

 

Για τη σημερινή συνεδρίαση, δόθηκε στη δημοσιότητα ως ημερήσια διάταξη ένα “κατεβατό” με τα «κύρια θέματα» (μπορείτε να τα θυμηθείτε εδώ  ), στα οποία δεν περιλαμβάνεται ουδέν σχετικό με τις εκλογικές αλλαγές.  

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα