Δίνουν «μάχη» στη Γερουσία για τη συνταγματικότητα της δίκης Τραμπ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η δεύτερη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, με την κατηγορία της υποκίνησης της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, ξεκίνησε σήμερα Τρίτη με συζήτηση για τη συνταγματικότητα της παραπομπής ενός προέδρου μετά την αποχώρησή του από την εξουσία.

Οι βουλευτές-κατήγοροι υποστήριξαν την περασμένη εβδομάδα, ότι ο Τραμπ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο και πρέπει να καταδικαστεί για να προστατευθεί η αμερικανική δημοκρατία και η εθνική ασφάλεια, καθώς και να αποθαρρυνθούν όσοι στο μέλλον επιχειρήσουν να προκαλέσουν βίαια επεισόδια προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία.

Η ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ, χαρακτήρισε τη Δευτέρα τη δίκη ως «πολιτικό θέατρο». Και θα στηρίξει την υπερασπιστική της γραμμή στο επιχείρημα ότι δεν προβλέπεται από το σύνταγμα η καταδίκη ενός πρώην προέδρου από τη Γερουσία, καθώς ο Τραμπ είναι πλέον ιδιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα παρουσιαστεί, ούτε θα στείλει απολογητικό υπόμνημα. Έχοντας αποσυρθεί στην έπαυλή του, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, από τις 20 Ιανουαρίου, όταν εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, δεν έχει προβεί μέχρι τώρα σε πολιτικές δηλώσεις ή ομιλίες και δεν έχει δώσει συνεντεύξεις.

Πηγή
Author: Δήμητρα Μ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα