Δίκη “Noor 1” – “Έσπασαν” τα ισόβια για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στην Ευρώπη! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μία μαύρη ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη που εκθέτει την χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο

Σοκ προκαλεί στο νομικό κόσμο της χώρας η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά να “σπάσει” τα ισόβια στους καταδικασθέντες για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη.
Πρόκειται για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1” τον Ιούνιο του 2014 για την οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο ναυλωτής του πλοίου Γεώργιος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι που θα μετέφεραν τα ναρκωτικά από την Ελλάδα στο Βέλγιο.
Με …άλλοθι το νέο Ποινικό Κώδικα, η Εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Βλάχου πρότεινε και το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να χορηγηθεί στους εννέα καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια στα οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση του φορτίου του “λευκού θανάτου”.
Η απόφαση για την χορήγηση του ελαφρυντικού δόθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφισε η
πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη η οποία είχε την άποψη πως δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες για το μεγαλύτερο φορτίο του “λευκού θανάτου” που θα κατέληξε στην Ευρώπη.
Πάντως, το δικαστήριο απέρριψε, εξάλλου, το αίτημα χορήγησης δεύτερου ελαφρυντικού του άρθρου 27 στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Οι συνήγοροι του ζητούσαν να του χορηγηθεί με το σκεπτικό ότι βοήθησε τις διωκτικές αρχές. Όμως το δικαστήριο έκρινε το αίτημα ως μη νόμιμο.
Επιπλέον ελαφρυντικά, αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, χορηγήθηκαν στον πρώην συνεργάτη του Γιαννουσάκη Σταύρο Λάγιο και στον Κωνσταντίνο Καρτσώνη, ιδιοκτήτη αποθήκης στο Κορωπί όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά.
Ο Λάγιος είχε υποδείξει αυτοβούλως στους λιμενικούς το πλοίο “Noor 1” και ο Καρτσώνης είχε παραδώσει στις διωκτικές αρχές ένα τόνο ηρωίνη που του είχε πει να κρύψει ο Γιαννουσάκης σε περιοχή του Κορωπίου.
Κάθειρξη μέχρι 15 ετών πρότεινε η Εισαγγελέας
Μετά το “σπάσιμο” των ισοβίων με την απόφαση του δικαστηρίου, η Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθούν στους Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους καταδικασθέντες 6 έτη κάθειρξη για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και 15 έτη για τα ναρκωτικά.
Κάθειρξη 13 ετών πρότεινε η Εισαγγελέας για τον Κ. Καρτσώνη και τον Ιρανό Μπονιάντ που συνόδευε το φορτίο της ηρωίνης πάνω στο πλοίο και βοήθησε στη μεταφορά των ναρκωτικών στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, 5 έτη κάθειρξη στον Στ. Λάγιο και 4 έτη φυλάκιση στον Τούρκο διερμηνέα που είχε βοηθήσει τους συμπατριώτες του κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ανακοίνωση των ποινών στις 27 Οκτωβρίου.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα