Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι συνδέει τη δικαστή Μαρία Λεπενιώτη με την εγκληματική οργάνωση εδώ και 22 χρόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστειτε το

Η δράση της Χρυσής Αυγής ήταν εδώ και χρόνια γνωστή στη δικαστή, Μαρία Λεπενιώτη, η οποία, όπως αποκάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης στο Mega ο Δημήτρης Κουσουρής, την «είχε» βρει στον δρόμο προ 22 ετών.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτρης Κουσουρής είναι ο άνθρωπος που προ 22 ετών είχε πέσει θύμα της ωμής βίας των ταγμάτων εφόδου. Ήταν 16 Ιουνίου 1998. Τρεις φοιτητές δέχονται δολοφονική επίθεση από ακροδεξιούς, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ανάμεσά τους, εκείνος που δέχεται τα σοβαρότερα χτυπήματα που τον έστειλαν στην εντατική, είναι ο φοιτητής της Φιλοσοφικής Δημήτρης Κουσουρής.

Δραστήριος συνδικαλιστής, γνωστός για τη δράση του στο χώρο της Αριστεράς. Οκτώ μέρες μετά ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος γνωστός και ως «Περίανδρος» αναγνωρίζεται ως ένας από τους δράστες. Για εφτά χρόνια ήταν καταζητούμενος. Το 2005 παραδόθηκε στις αρχές. Καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση, εξέτισε μόλις τέσσερα. «Λέω πολύ ευθέως ότι αυτού του τύπου η ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή από τις αρχές ακόμα και η ανοιχτή τους συνεργασία τη δεκαετία του 2000, προετοίμασε και οδήγησε στα εγκλήματα του 2013».

Και κάπου εδώ μπαίνει η κα. Λεπενιώτη. «Όταν την είδα, ως πρόεδρο, κάτι μου θύμιζε και θυμήθηκα ότι ήταν η γυναίκα που μου είχε πάρει την πρώτη κατάθεση, ως ανακρίτρια τότε, όντας ακόμα στην εντατική», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...