Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η διαδικασία με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης

Μοιραστειτε το

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί θα συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει για το ποιοι θα εκτίσουν την ποινή τους και ποιοι θα παραμείνουν ελεύθεροι, μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων της υπεράσπισης.

Τη Δευτέρα, στο δικαστήριο ανέβηκαν οι τόνοι, όταν ο συνήγορος του καταδικασθέντα σε δεκαετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Πολιτικής Αγωγής, λέγοντας: «Έχουν δικαίωμα αυτοί να μιλούν για την ποινή και την αναστολή; Αυτά είναι πειθαρχικά αδικήματα στο ΔΣΑ, αλλά δεν αφορούν το δικαστήριό σας. Σας προσβάλει όμως αυτό εσάς και την εισαγγελική Αρχή. Στην κρίση σας».

Η πρόταση της εισαγγελέως

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά.

Σύμφωνα με την κυρία Οικονόμου, οι καταδικασθέντες τήρησαν απαρεγκλίτως τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί στο στάδιο της ανάκρισης ή μετά τις αποφυλακίσεις τους.

Όπως εκτίμησε έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, δεν προέβησαν σε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια για να διαφύγουν, εμφανίστηκαν ενώπιον των αρχών, τα ποινικά τους μητρώα είναι λευκά, πλην ορισμένων για μικρές παραβάσεις, δεν απέφυγαν τη σύλληψή τους, κάποιοι εξάντλησαν και το ανώτατο όριο προφυλάκισης, διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισε το κόμμα, η εφημερίδα και «ο πολιτικός της λόγος».

«Δεν είναι ύποπτοι φυγής, εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη», είπε η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών, εδώ τελευταία. Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις ήσσονος σημασίας».

«Δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους», ανέφερε.

Ωστόσο, κατά την πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας διευκρίνισε πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής εξέφρασε ικανοποίησή για την εισαγγελική πρόταση επί των αναστολών, ωστόσο, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία υπήρξε ένταση, με αφορμή δημοσιεύματα που «προσβάλλουν όλη την εισαγγελία της χώρας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τότε θα γίνει το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Αποφασισμένος για όλα ο Ερντογάν

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...