Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός ζήτησε την εξαίρεση όλης της έδρας πλην της εισαγγελέως

Μοιραστειτε το

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο Λαγός – “Η δίκη ήταν ποινική και μετατράπηκε σε πολιτική”, ανέφερε στην αγόρευσή του ο  δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Την εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή. Μετά την εξέλιξη αυτή η δίκη διεκόπη για μισή ώρα.

Στην αίθουσα προσήλθε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης προκειμένου να αναλύσει την ένστασή του. Ο κ. Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεση του συνόλου της έδρας με εξαίρεση την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου.

«Ερχόμενος στο δικαστήριο σχημάτισα την εντύπωση ότι προέρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης, ζητώ από το δικαστήριό σας να εξασφαλισθεί η σωματική μου ακεραιότητα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Γι’ αυτό και διακυβεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου».

Σημείωσε ακόμα ότι: «Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από άλλους θεσμούς, κατά παράβαση της ανεξαρτησίας των θεσμών. Εντός του κοινοβουλίου αναρτήθηκαν πανό δεν είναι αθώοι».

Τόνισε δε ότι: «Η δίκη ήταν ποινική και μετατράπηκε σε πολιτική». Επίσης ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε «το δικαστήριο σας είναι αμιγώς ποινικό, δεν δικάζετε ούτε τον φασισμό ούτε τη δικαιοσύνη (…) Δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί τους φασίστες».

Συμπλήρωσε ακόμα: «Το δικαστήριο σας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα. Ήμουν ο πρώτος που κατηγόρησα την Χρυσή Αυγή για αξιόποινες πράξεις. Δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή».

Κατήγγειλε πολιτικες παρεμβασεις ο Λαγός

Ο Λαγός στην ένστασή του κατήγγειλε πολιτικες παρεμβασεις ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού και πως στη διαδικασία παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητάς του.

Ειδικότερα ο Γιάννης Λαγός ανέφερε στο δικαστήριο: «Κάνω αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου για καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψη. Ο πρωθυπουργός της χώρας παρενέβη με άμεσο και έμμεσο τρόπο. Υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά».

Δείτε την gallery:

Ο Γιάννης Λαγός έφτασε στο Εφετείο λίγο μετά τις 10:00 το πρωί. Ένα τζιπ στο οποίο επέβαινε έκανε βόλτες γύρω από το Εφετείο και τελικά μπήκε από το υπόγειο πάρκινγκ. Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή, βγήκε από την άλλη μεριά και μιλούσε στο τηλεφωνο για αρκετή ώρα, πιθανότατα με τον δικηγόρο του.

Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ένταση στο Εφετείο – 12 προσαγωγές

Καβγάς μελών του ΠΑΜΕ με υποστηρικτές της ΧΑ έξω από το Εφετείο – Πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων και η ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία κρίθηκε ομόφωνα ότι είναι εγκληματική οργάνωση – Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους ενόχους – Στο Εφετείο έφτασε λίγο μετά τις 9.40 το πρωί, η Μάγδα Φύσσα.

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και υποστηρικτές της ΧΑ.

Αφορμή αποτέλεσε η ρίψη καφέδων από τη μια στην άλλη πλευρά.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των ομάδων των ΜΑΤ που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στην συνέχεια έγιναν 12 προσαγωγές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Και σήμερα από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο.

Δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

  • Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δέκα χρόνια Newsbomb.gr: Δέκα χρόνια επιτυχίες και αποκαλύψεις

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...