Δίκη Χρυσής Αυγής: Η αντίδραση του Γιάννη Λαγού στην καταδικαστική απόφαση

Μοιραστειτε το

Στην καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης αντέδρασε, με ανάρτηση στο twitter, ο Ιωάννης Λαγός, πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

Ο Ιωάννης Λαγός επιτέθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία χαρακτήρισε «τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «χαίρομαι που σας πολεμώ. Ούτε θα κάνω πίσω σε τίποτα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Λαγού έχει ως εξής:

«Αυτή είναι η Ελληνική δικαιοσύνη. τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος. Χαίρομαι που σας πολεμώ. Ούτε θα κάνω πίσω σε τίποτα. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Συνεχίζω πιο αποφασισμένος».

Σε μια ιστορική απόφαση, μετά από πεντέμιση χρόνια δικαστικής μάχης, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και έξι ακόμη πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η οποία έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνική και πολιτική σκηνή της χώρας, επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Δείτε πώς κατέγραψε λεπτό προς λεπτό η δημοσιογραφική ομάδα του CNN Greece την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης, όσα προηγήθηκαν καθώς και όσα ακολούθησαν.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...