Δήμος Χαλκιδέων: Αποκατάσταση καταστροφών στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Σε συνέχεια των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020, ξεκινούν τα έργα υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων και συγκεκριμένα:

Α. Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, ξεκινά το έργο “Αποκατάσταση υφιστάμενων υποδομών κοινοχρήστου χώρου παραλιακού μετώπου Λευκαντίου, Δ.Ε. Ληλαντίων, Δήμου Χαλκιδέων, κατόπιν της θεομηνίας της 8ης και 9ης-08-2020”, προϋπολογισμού 245.350,42 ευρώ.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν:
1. Αποκατάσταση των πεζοδρομίων που έχουν υποστεί ζημιές
2. Ανακατασκευή της παραλιακής οδού με ασφαλτόστρωση
3. Ανακατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης επί της παραλίας, σε σημεία βλαβών
4. Αποκατάσταση αγωγών των δικτύων απορροής των ομβρίων υδάτων που εκβάλουν στην παραλία
5. Βελτίωση, με επαύξηση, της επιφάνειας των υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής στις καθέτους οδούς.

Β. Εντός του μηνός Φεβρουαρίου, πρόκειται να ξεκινήσουν, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί οι σχετικές διαδικασίες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων:

• Αποκατάσταση καθέτων οδών Λευκαντίου και Κάμπου Βασιλικού, Δ.Ε. Ληλαντίων, με αποκατάσταση και των αγωγών ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης, Το έργο θα περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Χρυσανθέμων(παράλληλη της Ποσειδώνος – παραλιακής οδού) και των καθέτων οδών που καταλήγουν στην Ποσειδώνος, καθώς και ασφαλτόστρωση της οδού από το Λύκειο Βασιλικού έως την παραλία.
• Αποκατάσταση Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού. Το έργο θα περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης όλων των βλαβών, καθώς και ασφαλτόστρωση του περιβάλλοντος χώρου και κατασκευή νέου ανοιχτού Γηπέδου μπάσκετ. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πλακοστρώσεις στον περιβάλλοντα χώρο και συνολικός ελαιοχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά. Οι μελέτες εκπονήθηκαν με συνεννόηση του μελετητή με τα Αθλητικά Σωματεία και τους φορείς.
• Αποκατάσταση οδών και τοιχίων αντιστήριξης, πέριξ του ποταμού Λήλαντα, στον Άγιο Νικόλαο Δ.Ε. Ληλαντίων. Το έργο θα περιλαμβάνει αποκατάσταση όλων των τοιχίων κατά μήκος της οδού Μπουρτζίου, κατασκευή αγωγών ομβρίων καθώς και ασφαλτοστρώσεις των οδών που περιλαμβάνονται στη μελέτη.
• Τέλος, ολοκληρώνεται η μελέτη της αποκατάστασης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Βασιλικού, η οποία γίνεται σε συνεργασία του μελετητή με την ομάδα Λήλα Βασιλικού.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα