Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Υπεγράφη η σύμβαση για το εμπορικό κρηπίδωμα λιμένα Ερμούπολης – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Υπεγράφη σήμερα (23/12)  η σύμβαση για το έργο  «Εμπορικό Κρηπίδωμα Λιμένα Ερμούπολης» μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα και της αναδόχου εταιρείας «ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ» με συνολικό κόστος 2.912.577,77€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 

Η πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» στον Άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 057/1 με Κωδ. Έργου 2018ΕΠΟ6710030 με πόρους που προέρχονται κατά 50% από το ΕΤΠΑ και κατά 50% από εθνικούς πόρους.   

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, διότι η  διαμόρφωση του εμπορικού λιμένα στη θέση “Καρνάγιο” πρόκειται να αποσυμφορήσει το λιμάνι από την κίνηση των φορτηγών πλοίων.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει:

Α. Την κατασκευή του κρηπιδώματος μήκους 197 μ. περίπου και του αντιστοίχου χερσαίου χώρου, όπισθεν αυτού, για την εξυπηρέτηση των μικρών φορτηγών πλοίων.

Β. Τη θωράκιση των πρανών της επίχωσης με φυσικούς ογκολίθους για την προστασία τους από τους απ’ ευθείας προσπίπτοντες ανατολικούς κυματισμούς, αλλά και τους λοιπούς εξ ανακλάσεως κυματισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Τροποποίηση ωρών Χριστουγεννιάτικου Διαδικτυακού Χωριού

Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

AnimaXmas 2020 – Κινούμενες Ευχές από τη Σύρο

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα