Δήμος Σερρών: 22 εκατ. ευρώ για την ύδρευση της πόλης – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Συνάντηση Χρυσάφη με Θεοδωρικάκο και Καραμανλή

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα Τάκης Θεοδωρικάκος και Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσαν τη στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η συνεργασία επικεντρώνεται στην αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και δημοσίων κτιρίων, παράλληλα όμως, ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», έργο ύψους 22 εκατ. ευρώ, για την ψηφιοποίηση των υδρομέτρων και τη βελτίωση του συστήματος ύδρευσης στο Δήμο Σερρών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο έργο, που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στις Σέρρες, μέσω της αντικατάστασης τμήματος του δικτύου και σύνδεσης των δεξαμενών μεταξύ τους.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: 

Προχωράμε μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και υιοθετούμε το αίτημα του Δήμου Σερρών, για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο έργο, προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο κάνουμε πράξη ένα ψηφιακό σύστημα υδρομετρητών, που θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή μορφή.

Με αυτό το έργο, θα υπάρξει τεράστια εξοικονόμηση νερού, ενώ υπάρχουν και συνοδευτικά έργα αντικατάστασης τμήματος του δικτύου και σύνδεσης των δεξαμενών μεταξύ τους, προκειμένου σε όλο το Δήμο Σερρών να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, την καλύτερη οικονομική συνθήκη της λειτουργίας του Δήμου και της υπηρεσίας ύδρευσης, προκειμένου να συμβάλουμε, με βιώσιμο τρόπο στην ανάπτυξη της πόλης και στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ένα έργο πρότυπο και παράδειγμα, για πάρα πολλές περιοχές της χώρας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Υπουργέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Δήμαρχε για τη σημερινή μας συνεργασία, η οποία νομίζω, ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισήμανε: 

«Να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο, τον Τάκη τον Θεοδωρικάκο, ο οποίος είναι και ο οικοδεσπότης μας σήμερα. Εγώ Τάκη, θα ξεκινήσω από το Δήμο Σερρών και να πω ότι αυτό είναι πραγματικά ένα πρωτοποριακό έργο, που είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, που ξεκινάει μία διαδικασία για έξυπνα υδρόμετρα. Η ψηφιοποίηση όλου του συστήματος, ένα έργο, το οποίο είναι περιβαλλοντικά φιλικό, ένα έργο το οποίο θα εξοικονομήσει νερό και ένα έργο το οποίο, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. υπουργός, στην ουσία βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, πράγμα το οποίο βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, είπε: 

«Είναι μία υπέροχη ημέρα για τις Σέρρες, γιατί σήμερα εντάσσεται στο “Αντώνης Τρίτσης” ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή. Ένα καινοτόμο έργο, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Και έχω την ευτυχία και την ευλογία, θα έλεγα, να αγκαλιάζεται αυτή η προσπάθεια από τον υπουργό, τον κ. Θεοδωρικάκο, αλλά και τον απόλυτο σύμμαχο που έχουμε, τον υπουργό Υποδομών, τον κ. Καραμανλή. Πιστεύω ότι η ένταξη αυτού του καινοτόμου έργου θα δώσει πολλαπλά οφέλη και έχει ένα πολλαπλό αποτύπωμα τόσο περιβαλλοντικό όσο και ουσιαστικό για τους κατοίκους της περιοχής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υιοθέτηση αυτού του προγράμματος και η Αυτοδιοίκηση πιστεύω ότι δίνει το στίγμα του πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τους μονούς αριθμούς η λαϊκή αγορά Σερρών την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σερρών με τον «Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός» και τους «Πελαργούς»

«Εκστρατεία Αγάπης» από τον Δήμο Σερρών και τον όμιλο «Κάντζας»

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα