Δήμος Σαρωνικού: Κατάθεση στεφάνων για τα θύματα του ναυαγίου ORIA – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Σε μια σύντομη και λιτή τελετή με κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε και φέτος, 77 χρόνια από τη μεγάλη ναυτική τραγωδία, την Κυριακή 14/2, η μνήμη των 4100 Ιταλών στρατιωτών – θυμάτων του ναυαγίου ORIA.

Στην τελετή όπου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα λόγω της πανδημίας του covid-19 και τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του ιού, συμμετείχαν εκ μέρους της Ιταλικής Πρεσβείας η Πρέσβης Patrizia Falcinelli, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος Col. AArnn. Pil. Efrem Moioli και ο Σύμβουλος Alessandro Ferranti, από τον Δήμο Σαρωνικού ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Μανώλης Τσαλικίδης και από τον Σύνδεσμο Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας “Χρυσή Τομή” ο Πρόεδρος του ΔΣ Σταμάτης Παπαθανασίου.

Κοινή ευχή όλων να μην ξεχαστεί το ναυάγιο του ORIA και οι αδικοχαμένοι Ιταλοί στρατιώτες – αιχμάλωτοι πολέμου, να επικρατήσει αλληλεγγύη και αδελφοσύνη μεταξύ των λαών “Ποτέ πια πόλεμος – Ειρήνη στη Μεσόγειο – Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα