Δήμος Πύργου: Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για τεχνικά έργα βελτίωσης αγροτικών δρόμων στην Καρυά – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η εγκατάσταση του εργολάβου για σειρά τεχνικών έργων που αφορούν στην βελτίωση αγροτικών δρόμων στην Τοπική Κοινότητα Καρυάς έγινε το πρωί της Τετάρτης (25/11).

Παρουσία του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου, του αντιδημάρχου Συντονισμού, Αγροτικής Οδοποιίας και Προγραμματισμού Νίκου Κοτσώνη, του γενικού γραμματέα του Δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά, του μελετητή του έργου Λάμπη Δημητρακόπουλου και του προέδρου της Τ.Κ. Καρυάς Διονύση Σοφιανού, έγινε η εγκατάσταση του αναδόχου Σωτήρη Τσιγγούνη για την έγκαιρη έναρξη του έργου.  Το οποίο αποτέλεσε και στο παρελθόν πάγιο αίτημα του πρώην προέδρου της Τ.Κ., Γρηγόρη Κανελλόπουλου, καθώς βέβαια και του νυν κ. Σοφιανού, με τη σημερινή δημοτική αρχή να αναγνωρίζει εξαρχής την αναγκαιότητα του έργου αυτού, για το οποίο μάλιστα δεν βρήκε την απαιτούμενη προεργασία, αλλά κατάφερε με γρήγορες διαδικασίες να το εντάξει σε έκτακτη χρηματοδότηση. Έτσι ώστε να είναι σήμερα στη θέση να το υλοποιήσει.   

Το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στις 74.000 ευρώ, έχει χρονική διάρκεια κατασκευής έξι μηνών  και αφορά σποραδικές παρεμβάσεις βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου στην Καρυά. Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στους τρεις οικισμούς της τοπικής κοινότητας, στο Σιτοχώρι, στη Βαρβαρίνα και την Καρυά.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε σχετικά:

«Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, αλλά πάνω από όλα όπως συνεχώς αποδεικνύουμε με πράξεις, προχωράμε στην υλοποίηση διαφόρων έργων αποκατάστασης ζημιών παλαιότερων χρόνων. Και μάλιστα, με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, όπως αυτοί διαμορφώνονται πάντα μέσα κι από τις αντίστοιχες προβλεπόμενες γενικές κανονιστικές διαδικασίες, καθώς κι από τα γνωστά ευρύτερα προβλήματα της εποχής λόγω της πανδημίας. Η πρόθεση μας και η μέριμνα μας είναι διαρκώς στην κατεύθυνση του να αξιοποιούμε όλους τους σχετικούς διαθέσιμους πόρους, αποκαθιστώντας διάφορες ζημιές και φθορές που προέρχονται από το πέρασμα του χρόνου, θωρακίζοντας ταυτόχρονα και διάφορα σημεία του Δήμου μας από ενδεχόμενα μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Να τονιστεί ξανά, με την ευκαιρία αυτή, πως εμείς προχωράμε και θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε κάθε περίπτωση. Τα έργα θα γίνουν! Παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια που θέτουν κάποιοι… 

Ήδη είναι προγραμματισμένο άλλωστε, μέσα στο αμέσως επόμενο έτος 2021 να υπάρχει συνολικά για έργα στο Δήμο, και στην πόλη του Πύργου, και σε Τοπικές κοινότητες, μια πολύ σημαντική πρόοδος και υλοποίηση. Θα συνεχίσουν να μιλούν οι πράξεις!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτο θέμα το Τμήμα Μουσειολογίας στο Π.Σ. μετά από ενέργειες του Δημάρχου Πύργου

Συνεδρίασε, δια περιφοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Συμφωνία για την ύδρευση του Λαρισού από τον Πηνειό

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα