Δήμος Πετρούπολης: Ενέργειες καθαρισμού και ευπρεπισμού στο Άλσος Αγίου Δημητρίου – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 οι εκτεταμένες ενέργειες καθαρισμού και ευπρεπισμού στο Άλσος Αγίου Δημητρίου του Δήμου Πετρούπολης.

Σύσσωμο το συνεργείο του τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (μόνιμο και εποχιακό προσωπικό) ξεκίνησε από νωρίς το πρωί τις εργασίες βελτίωσης του Άλσους, με την καθοδήγηση του γεωπόνου του τμήματος, υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και του Αντιδημάρχου Πρασίνου Παναγιώτη Κάκαλη.

Ήδη κατά τις πρώτες ώρες εργασίας, συλλέχθηκε πολύ μεγάλη ποσότητα ξερών κλαδιών και πεσμένων κορμών, ενώ κλαδεύτηκε επιλεκτικά (και φειδωλά), κυρίως κοντά στους διαδρόμους, ένας μεγάλος αριθμός δέντρων ώστε να δοθεί η δυνατότητα καλύτερης απόδοσης του νυχτερινού φωτισμού και ασφαλέστερης διέλευσης των πεζοπόρων. Επιπλέον, αφαιρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός κουκουλιών κάμπιας από εξειδικευμένο συνεργάτη του Δήμου.

Το Άλσος του Αγίου Δημητρίου αποτελεί διέξοδο για τους περίοικους και τους δημότες της Πετρούπολης από την αρχή της πανδημίας, με αποτέλεσμα να δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών. 

Οι δράσεις ευπρεπισμού θα συνεχιστούν από το Συνεργείο Πρασίνου του Δήμου με εντατικούς ρυθμούς, ενώ θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο να αναδειχτεί ο ανεκτίμητος αυτός πνεύμονας πρασίνου και ζωτικός χώρος αθλητισμού και ψυχαγωγίας της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ 

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα