Δήμος Ορεστιάδας: Ο Σχολικός Μαραθώνιος, συνεχίζεται! – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Ορεστιάδας συνεχίζεται κανονικά, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας. Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/orestiada, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται, πως οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών καλούνται να ανακυκλώσουν σε καλαίσθητους χάρτινους κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, τα παρακάτω υλικά:

  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Αλουμίνιο
  • Πλαστικό
  • Μπαταρίες.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

Οι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών (δυνατότητα δωρεάς έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen).

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την ΑΦΗΣ και σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

«Με την αλλαγή της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας μας, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή για εμάς και τα παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.» τόνισε η Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα