Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων αποκτά… μορφή! – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που μετά την τοιχοποιία και τις εγκαταστάσεις δικτύων, πέρασαν στη φάση της κατασκευής στέγης.

Τον Αύγουστο του 2022 είναι η συμβατική υποχρέωση παράδοσης του μεγάλου έργου του 12θέσιου 2ου Γυμνασίου Πεύκων και του κλειστού γυμναστηρίου αγωνιστικών διαστάσεων, αλλά οι… ταχύτητες κατασκευής και ανέγερσής του το φέρνουν προς παράδοση νωρίτερα!

Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες βαδίζουν παράλληλα στους τομείς της τοιχοποιίας, των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων και υποδομών, τόσο στο κυρίως κτίριο του διδακτηρίου όσο και στο γυμναστήριο, ενώ άρχισε ήδη και εξελίσσεται η τοποθέτηση της μεταλλικής σκεπής του γυμναστηρίου.

Το σύγχρονο και βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα, στην περιοχή Βυζαντίου, θα αποτελείται επιπλέον από κλειστό γυμναστήριο αγωνιστικών διαστάσεων, από αίθουσες ειδικών μαθημάτων, εργαστηρίων πληροφορικής, φυσικής, χημείας, μουσικής, θεάτρου και πολλαπλών χρήσεων. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7.836.300 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάχθηκε μετά από επίπονους και επίμονους αγώνες και σκληρή προσπάθεια της διοίκησης του δήμου αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την ολοκληρωμένη δουλειά της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

«Είναι ένα έργο-σταθμός για την εκπαίδευση στο δήμο μας, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην περιοχή των Πεύκων», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, παρά τα όποια προβλήματα, το έργο θα παραδοθεί νωρίτερα από τη συμβατική του υποχρέωση, με αποτέλεσμα η εκπαιδευτική κοινότητα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σχολικό συγκρότημα που θα αναβαθμίσει την εκπαίδευση στο δήμο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα