Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: «Πήρα τόση χαρά με την κάρτα… Σαν να είμαι μικρό παιδί κι εγώ…»

Μοιραστειτε το

Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους μοναχικούς ανθρώπους

από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

 

«Πήρα τόση χαρά με την κάρτα…

Σαν να είμαι μικρό παιδί κι εγώ…»

Ωφελούμενη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

 

Με μαρκαδόρους στα χέρια και ξυλομπογιές έδωσαν χρώμα και σχήμα στις ευχές τους. Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μετά από πρόταση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, φιλοτέχνησαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι. Με γκλιτερ και χρυσόσκονη «πασπάλισαν» λόγια αγάπης για τους μοναχικούς ανθρώπους του προγράμματος και χωρίς δεύτερη σκέψη πήραν μέρος στη δράση «Εύχομαι σε έναν παππού ή μια γιαγιά…». Ένα χαρτόκουτο με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών έγινε ο σάκος των ευχών τους και ως «άλλοι Αη Βασίληδες» οι εργαζόμενοι της Δομής “Βοήθεια Στο Σπίτι”  θα μοιράσουν τις κάρτες μαζί με γλυκίσματα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:

«Για πρώτη φορά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σ’αυτή τη δράση με τη σύμπραξη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Στόχος μας είναι οι μαθητές να αξιοποιήσουν τον αυθορμητισμό και την παρορμητικότητά τους και να προσφέρουν χαμόγελα μέσα από μια ευχή. Με τρυφερότητα κατάφεραν να «αγκαλιάσουν» τους ξεχασμένους παππούδες και γιαγιάδες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Στους τελευταίους η ζωή δεν έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της και η πανδημία μεγάλωσε περισσότερο τον κύκλο της κοινωνικής απομόνωσής τους. Είμαι συγκινημένος που η Διεύθυνση του σχολείου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρότασή μας και φρόντισε ώστε οι μαθητές με την αυθεντικότητα που τους διακρίνει να μοιράσουν την αγάπη τους απλόχερα με μια ευχή».

 

Η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη  κα Σοφία Δουρούκα επισημαίνει:

«Το σχολείο μας είναι ανοιχτό σε διάφορες δραστηριότητες και κατά καιρούς συμμετέχουμε σε διάφορα δρώμενα και δράσεις γιατί έτσι αισθανόμαστε πιο όμορφα και δημιουργικά. Εκ μέρους όλου του προσωπικού του σχολείου και των μαθητών μας, ευχόμαστε σε κάθε άνθρωπο χαρούμενες γιορτές με υγεία και κάθε καλό!».

  
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα