Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Τα χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη σε όλη την Αττική και το 2021 – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Νέες μειώσεις Δημοτικών Τελών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Με σοβαρότητα, συνέπεια και σταθερότητα η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει με βάση τις δεσμεύσεις της και το κοινωνικό της πρόσωπο να στηρίζει τους πολίτες, αλλά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο και δοκιμάζονται από τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης της πανδημίας.

Από το 2011 μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη, ενώ και το 2021, το Μοσχάτο και ο Ταύρος θα συνεχίσουν να έχουν τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική και από τα χαμηλότερα σε όλη την Ελλάδα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/11/20, ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Να διατηρηθούν τα τέλη των οικιών στα χαμηλότερα επίπεδα από όλους τους Δήμους της Αττικής και γενικότερα της χώρας, με 1,02€ ανά τ.μ.

β) Να πραγματοποιηθεί μείωση 5% στα δημοτικά τέλη για τα καταστήματα-επιχειρήσεις από 0–250 τ.μ. διαμορφούμενα στα 2,61€/τ.μ.. Σημειώνουμε ότι την περίοδο 2018-2021 η συνολική μείωση στα δημοτικά τέλη αυτής της κατηγορίας είναι της τάξης του 17,14%.

γ) Για την κατηγορία καταστημάτων και επιχειρήσεων από 251-500 τ.μ., γίνεται μείωση 5% εξαιρουμένων των Τραπεζών, οι οποίες θα συνεχίσουν να καταβάλουν τα δημοτικά τέλη με τις ισχύουσες αποφάσεις. Σημειώνουμε ότι την περίοδο 2019-2021, η συνολική μείωση στα δημοτικά τέλη αυτής της κατηγορίας είναι της τάξης του 21,28%.

δ) Μείωση ύψους 30% στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, καταργώντας και την προσαύξηση ύψους 10% που υπήρχε για την κατάληψη χώρων στις πλατείες.

ε) Οι ίδιες τιμές παραμένουν για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), ενώ από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.) ποσοστό 10% χορηγείται στις Σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

στ) Στηρίζουμε με μεγάλες ελαφρύνσεις τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων μας. Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες. Πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% σε οικογένειες με μακροχρόνιους ανέργους, ΑΜΕΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή μονογονεϊκές. Ο υπολογισμός των απαλλαγών γίνεται επί του φορολογητέου εισοδήματος των συμπολιτών.

Οι χαμηλές τιμές στις κατοικίες και οι μειώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οφείλονται στη συνεπή και συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από τη Δημοτική Αρχή από το 2011 μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης είναι τα δημοτικά τέλη να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα μέσα στο 2020 ολοκληρώθηκε η παραλαβή νέου σύγχρονου εξοπλισμού καθαριότητας, λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας και μηχανημάτων έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000€, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέος, διεθνής διαγωνισμός προμήθειας οχημάτων, προϋπολογισμού 500.000€.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Με σεβασμό στους συμπολίτες μας, συνεχίζουμε με συνέπεια την ορθολογική πολιτική μας και για τα δημοτικά τέλη της νέας χρονιάς.

Συνεχίζουμε να είμαστε ο Δήμος με τα χαμηλότερα τέλη, με καθαριότητα στην πόλη κάθε μέρα όλο τον χρόνο, χωρίς οφειλές σε μισθοδοσία εργαζομένων και ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς οφειλές για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού.

Προβαίνουμε σε νέες μειώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από 0 – 500 τ.μ. για να τις στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Είμαστε αλληλέγγυοι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με ειδικά μειωμένα τιμολόγια και απαλλαγές δημοτικών τελών. Διατηρούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, τους εργαζόμενους οι οποίοι δίνουν τη μάχη για να διατηρείται η πόλη καθαρή σε καθημερινή βάση.

Με τα νέα απορριμματοφόρα, τα νέα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας και τα μηχανήματα έργου που παραλάβαμε πρόσφατα συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Με χρηστή διοίκηση και έργο, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Ψήφισμα για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: «Πράσινες Αποστολές – Green Missions»: Ανακυκλώνουμε σωστά και κερδίζουμε δώρα!

Κάλεσμα Αλληλεγγύης και Προσφοράς των Κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα