Δήμος Μεσσήνης: Παραλαβή 240 καινούργιων πλαστικών κάδων σύμμικτων απορριμμάτων – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Παρελήφθησαν από τον Δήμο Μεσσήνης 240 καινούργιοι πλαστικοί κάδοι σύμμικτων απορριμμάτων, με τους οποίους θα καλυφθούν βασικές ανάγκες ορθής αποκομιδής απορριμμάτων. Οι κάδοι θα διατεθούν σε σημεία του Δήμου όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις, δεδομένου ότι οι υπάρχοντες κάδοι είχαν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, παρουσιάζοντας μια άθλια εικόνα (εκτεταμένες φθορές, τρύπες, σπασίματα σε ρόδες,  κ.ά.) που τους καθιστούσαν μη λειτουργικούς.

Επίσης στο προσεχές διάστημα ο εξοπλισμός της καθαριότητας θα ενισχυθεί με επιπλέον 300 μεταλλικούς κάδους.

Η προμήθεια των κάδων γίνεται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, η οποία προέρχεται από τροποποίηση παλαιότερης βαλτωμένης χρηματοδότησης του 2014, που είχε ξεχαστεί στα συρτάρια από την παρελθούσα Δημοτική Αρχή, με κίνδυνο να επιστραφούν τα χρήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών και να διατεθούν σε άλλους Δήμους που είχαν προγραμματίσει σχετικές ενέργειες. Με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, επετεύχθη η διάθεση της χρηματοδότησης προς τον Δήμο μας.

Εξέχουσας σημασίας για την Υπηρεσία Καθαριότητας είναι η επικείμενη ανανέωση μεγάλου μέρους του στόλου των οχημάτων καθαριότητας μέχρι το

τέλος του έτους. Ειδικότερα ο στόλος του Δήμου μας θα έχει  ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό με 4 νέα οχήματα απορριμματοφόρα, έναν τράκτορα τύπου 4×4, ένα ημιρυμουλκούμενο απορριμματοκιβώτιο (press container), μία ημιρυμουλκούμενη φορτηγίδα 3 αξόνων χαμηλής φόρτωσης, ένα αναρροφητικό σάρωθρο και ένα αυτοκινούμενο πλυντήριο κάδων.

Οι καινούργιοι κάδοι και τα καινούργια οχήματα καθαριότητας που αναμένονται το επόμενο διάστημα, είναι ένα ακόμα βήμα στην αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη. Η Δημοτική Αρχή, ακολουθώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα