Δήμος Κ. Κέρκυρας: Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τις κακές καιρικές συνθήκες – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Συντονισμένες και πολυποίκιλες ήταν οι παρεμβάσεις που έκαναν το περασμένο τριήμερο τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και της ΔΙΑΔΕΥΑΚ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί.

Ειδικότερα, λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης καταγράφηκαν προβλήματα στην Ε.Ο. Κέρκυρας – Λευκίμμης στο ύψος της Χρυσηίδας, στην Ε.Ο. Κέρκυρας – Αχιλλείου στη διασταύρωση προς Άγ. Προκόπη, στις Μπενίτσες, στην περιοχή Τσάρου αλλά και στους Σιναράδες που λόγω πτώσης δέντρου συνεπεία κατολίσθησης, έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης. Επίσης, σημειώθηκε και δεύτερη κατολίσθηση βράχων στο δρόμο προς Άγιο Γόρδιο.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Π.Ι.Ν. και της ΕΛ.ΑΣ., διέθεσε μηχανήματα έργου με χειριστή και από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας διατέθηκαν δύο οχήματα 4Χ4 και 5 άτομα προσωπικό. Εκτός από τις αυτοψίες, την σήμανση των επικίνδυνων σημείων, τη διάνοιξη φραγμένων ρεμάτων (όπου ήταν δυνατόν) από συνεργεία της υπηρεσίας Καθημερινότητας και της Καθαριότητας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μαζί με την Πυροσβεστική προχώρησε και σε άντληση υδάτων (Χρυσηίδα) και απομάκρυνση των βράχων που είχαν πέσει στο οδόστρωμα μετά από κατολίσθηση.

Παράλληλα, από το Σάββατο νωρίς το πρωί συνεργεία της ΔΙΑΔΕΥΑΚ προχώρησαν σε αποκατάσταση βλαβών και αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που καταγράφηκαν σε νοικοκυριά, κυρίως στην περιοχή της Χρυσιήδας και των Μπενιτσών.

Από σήμερα το πρωί δε, συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας και της Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν ξανά στον καθαρισμό της οδού και των πεζοδρομίων στην παραλιακή Γαρίτσας καθώς και σε απόφραξη φρεατίων που είχαν βουλώσει από φύκια.

Στα περιστατικά, από πλευράς Δήμου, ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Σερεμέτης, Νίκος Καλόγερος και Βασίλης Αργυρός, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μελίδης, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιάννης Βασιλάκης και ο ειδικός σύμβουλος Α. Χατζηανδρέου. Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Μ. Υδραίου βρισκόταν σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους συνεργάτες της, τις αρχές αλλά και με πολίτες για τη διευθέτηση των προβλημάτων, ενώ ευχαρίστησε τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΙΑΔΕΥΑΚ που ανταποκρίθηκαν άμεσα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρεμβάσεις του συνεργείου καθημερινότητας του Δήμου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Στη διαδικτυακή συνάντηση του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Νέα αρχή για τα φράγματα

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα