Δήμος Ιλίου: Φροντίδα σε αδέσποτα ζώα στη διάρκεια της κακοκαιρίας

Μοιραστειτε το

Τροφή, φροντίδα και μέριμνα στα λιγοστά αδέσποτα ζώα της πόλης, τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και οι θερμοκρασίες χαμηλές, επεφύλασσε ο Δήμος Ιλίου, δημιουργώντας, με την αρωγή των φιλόζωων, μια αλυσίδα προστασίας γύρω τους.

Έτσι, εκτός από τη μέριμνα για τροφή και νερό όπου διαπιστωνόταν ανάγκη, άμεση ήταν και η αντίδραση για την απομάκρυνση ζώου, με εισαγγελική παραγγελία, από οικία, λόγω έκθεσής του στις ακατάλληλες καιρικές συνθήκες. Το ζώο περιέθαλψαν εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, ενώ φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι εργαζόμενης και μέλους της πενταμελούς επιτροπής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που ζήσαμε πρόσφατα, οι τετράποδοι φίλοι μας αναζητούν προστασία από το κρύο, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Χρειάζονται αγάπη, ζεστασιά και φροντίδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φιλόζωους του Δήμου Ιλίου για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους, σε οποιαδήποτε συνθήκη. Επίσης, τους εργαζόμενους στον τομέα Πρασίνου για την ευαισθησία τους, χάρη στην οποία οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία ήταν οι μικρότερες δυνατές. Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί δείγμα πολιτισμού και όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε σε αυτήν, τόσο περισσότερο αποδεικνύουμε πως είμαστε μια πόλη που σέβεται τη ζωή σε όλες τις μορφές της».

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...