Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test στην Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού την Πέμπτη (4/2) – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, θα πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στην Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού των Γρεβενών την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την μετάβαση στον χώρο απαιτείται αποστολή μηνύματος στο 13033 με τον κωδικό 1 (μετακίνηση για λόγους υγείας) ή έγγραφη βεβαίωση με τον ίδιο κωδικό ενώ απαραίτητος είναι και ο αριθμός του ΑΜΚΑ.

Από την πλευρά του ο Δήμος Γρεβενών απευθύνει κάλεσμα στους δημότες για συμμετοχή στη διαδικασία καθώς όπως τονίζουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται τόσο ακριβέστερη είναι η εικόνα για την πορεία της πανδημίας, συμβάλλοντας έτσι στον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς.

Επιπλέον, η συμμετοχή μας στα rapid test μπορεί να βοηθήσει άμεσα και στη δική μας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού μας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είμαστε ασυμπτωματικοί φορείς.

Συνεπώς το σύνθημα-μήνυμα «ελέγχομαι-προστατεύομαι-προστατεύω» γίνεται επί της ουσίας πράξη μόνο με τη δική μας προσωπική συμβολή, μετατρέποντάς το σε μία ουσιαστική ενέργεια κοινωνικής αλληλεγγύης και υπευθυνότητας με απώτερο στόχο την προστασία της Ανθρώπινης Ζωής και της Δημόσιας Υγείας.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Γρεβενών και ο ΕΟΔΥ παρέχουν, σε όσους πολίτες επιθυμούν, τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν rapid test σε καθημερινή βάση εντός ισόγειου καταστήματος του Δημαρχείου Γρεβενών επί της οδού K.Ταλιαδούρη τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα