Δήμος Βριλησσίων: Απόρριψη των Προγραμματικών συμβάσεων αποδοχής των τετελεσμένων της Συμφωνίας Πλαίσιο -“ΜΑΜΟΥΘ” του ΕΔΣΝΑ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Επιμένει για την τήρηση των δεσμεύσεων του ΕΔΣΝΑ για μη επιβολή αναδρομικών χρεώσεων στα απορρίμματα και στα βιοαπόβλητα.

Επιστολή προς τον Σύνδεσμο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ) απέστειλε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, με την οποία, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι «Από τις αυξήσεις που αναγγέλθηκαν μεσούσης της χρονιάς και των ήδη υλοποιούμενων προϋπολογισμών των Δήμων για αναδρομική χρέωση των δήμων για τα δημοτικά απορρίμματα και ιδιαίτερα για τα βιοαπόβλητα (κλαδέματα και οικιακά οργανικά), όσο ο χρόνος περνάει χωρίς νέα απόφαση προσαρμογής των χρεώσεων στις κοινές αποφάσεις που λήφθηκαν μεταξύ δήμων, ΕΔΣΝΑ και Περιφέρειας Αττικής, διαφαίνεται ότι τελικά άλλα λέμε και άλλα κάνουμε.»

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, επίσης, αναφέρεται στην ανάγκη τήρησης της δέσμευσης για από κοινού καθορισμό από τις δυο διοικήσεις, της ΠΕΔ Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, της τιμολογιακής πολιτικής για το 2021 και για την παραγωγή και έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου και της εν γένει στρατηγικής του συνδέσμου απορριμμάτων της Αττικής.

Τέλος, ο κ. Μανιατογιάννης τονίζει ότι, πέραν της άρσης των αναδρομικών χρεώσεων, απαιτείται άμεσα «κοινή συνεδρίαση των διοικήσεων ΠΕΔΑ και ΕΔΣΝΑ επιπλέον «για την απόρριψη των προγραμματικών συμβάσεων αποδοχής των τετελεσμένων της Συμφωνίας Πλαίσιο-“ΜΑΜΟΥΘ” (223 εκ. ευρώ για 8 χρόνια)».

Δείτε την επιστολή του Δημάρχου:

Επιστολη Μανιατογιαννη προς ΕΔΣΝΑpdf

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντικατάσταση φωτισμού με λαμπτήρες LED στο κλειστό γήπεδο Βριλησσίων

Στον Δήμο Βριλησσίων μαθαίνουν να ανακυκλώνουν και κερδίζουν δώρα!

Απαλλαγή γονέων από τα τροφεία των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών Βριλησσίων

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα