Δήμαρχος Καρδίτσας: “Θα πρέπει να επιστρέψει η ελπίδα στον τόπο μας” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Σύσκεψη φορέων με στόχο να συζητηθεί η προσπάθεια αποκατάστασης των τεράστιων καταστροφών που υπέστη η Καρδίτσα από την πρόσφατη πλημμύρα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο δημαρχείο της Καρδίτσας με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε τα εξής: 

Αυτό που ζήσαμε πριν από δύο εβδομάδες είναι βιβλική καταστροφή. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανατάξουμε την τοπική οικονομία και την κοινωνική ζωή του τόπου. Αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε μια «νεκρή» πόλη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει βήματα. Ωστόσο χρειάζεται να γίνουν και άλλα. Χρειάζεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Έχουμε ξεκινήσει πρώτοι από όλους να δίνουμε το 600αρι. Θα ακολουθήσει η αποζημίωση έως 6000ευρώ για την οικοσκευή. Επίσης θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.  Ωστόσο τάχιστα θα πρέπει να γίνουν πράξη και οι παρακάτω προτάσεις: 

Μηνιαίο στεγαστικό επίδομα για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.  Να το δικαιούνται όσων  τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα ή κόκκινα. 

Θέσπιση  Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης ΚΕΑ  τουλάχιστον για ένα χρόνο για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. 

Πρόσληψη 500 εργαζομένων στο Δήμο με το ειδικό πρόγραμμα ( 1+1) μέσω του υπουργείου Εργασίας για μείωση της ανεργίας και  100% χρηματοδότηση. 

Παροχή τεχνικής βοήθειας από κλιμάκιο ειδικευμένων μηχανικών για τη σύνταξη Τεχνικών Δελτίων και Μελετών, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές που προκάλεσε η πλημμύρα. 

Άμεση άτοκη δανειοδότηση στο ύψος της ζημιάς από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων τα χρήματα που θα δικαιούνται  να πάνε σε αποπληρωμή του δανείου. Το ποσό που θα απομείνει, να αποπληρωθεί σε βάθος πενταετίας άτοκο.   

Πέραν τούτο θα σας στείλω το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στην τελευταία συνεδρίαση του όπου συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης των καταστροφών. Είμαστε εδώ σήμερα γιατί θα πρέπει να παλέψουμε για την ανάταξη ώστε σταδιακά να επιστρέψει η ελπίδα» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στη σύσκεψη τελικά αποφασίστηκε να συσταθεί ένα ολιγομελές άτυπο συντονιστικό όργανο, το οποίο θα παρακολουθεί και θα συντονίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. 

Στη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος, μετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.  Κων/νος Τσιάρας, ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο βουλευτής κ. Σπύρος Λάππας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Νούσιος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κων/νος Ζυγογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κων/νος Παπαλός ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ κ. Θάνος Μπίτης,  ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Αθανάσιος Μαρκινός,  ο πρόεδρος των μελλισσοκόμων κ. Αρης Γαλιατσάτος και η αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας κ. Ρούλα Νιάκα. Επίσης παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Πατήρ Γεώργιος Μπακούλας.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα