Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Άμεση χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου»

Μοιραστειτε το

Την άμεση χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ στον νομό Λασιθίου, ζητάει ο δήμαρχος Λασιθίου Καλαντζάκης Θεοδόσης.

Ο κ. Καλαντζάκης παρεβρέθηκε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο ΟΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) στο Τεχνικό Επιμελητήριο Λασιθίου το περασμένο Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι οι φορείς του νομού απαιτούν την ισότιμη αντιμετώπιση του νομού Λασιθίου και την άμεση διασύνδεσή του με την υπόλοιπη Κρήτη.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι τελευταίες εξελίξεις για το έργο του ΒΟΑΚ που θέτουν τον νομό εκτός χρηματοδότησης των έργων, βρίσκουν σε πλήρη αντίθεση όλους τους φορείς του νομού, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση για ένα έργο που έχει επαρκή μελετητική ωριμότητα και πληροί τα κριτήρια ένταξης.

«Δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη και προοπτικές, όταν δεν έχουμε τις στοιχειώδεις – απαραίτητες υποδομές. Θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου. Όλοι μας, ο καθένας από το θεσμικό ρόλο που του αναλογεί, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης και πίεσης, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός προς τους πολίτες», ανέφερε ο ίδιος.

«Θα διεκδικήσουμε με σθένος την υλοποίηση όλων των κυβερνητικών δεσμεύσεων. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι μεγάλη απέναντι στους Λασιθιώτες. Φτάνουν πια οι άνευ ουσίας δεσμεύσεις που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δεχτεί. Τώρα ήρθε η στιγμή οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις», κατέληξε ο κ. Καλαντζάκης.

Σημειώνεται ότι στη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ.) Γιάννης
Κουράκης, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑΜανώλης Θραψανιώτης, ο  αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ , Άρης Παπαδόγιαννης, εκπρόσωποι του ΟΑΚ, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων κ.α.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...