Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: “Σε κάθε οικογένεια της πόλης υπάρχει και ένας ασθενής” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

«Σε κάθε οικογένεια της πόλης υπάρχει και ένας ασθενής», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης μετά τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, που κάνει τα νοσοκομεία της πόλης να ασφυκτιούν.

Η πανδημία στη Θεσσαλονίκη βγαίνει εκτός ελέγχου, τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, καθώς και οι διασωληνώσεις με το επιδημιολογικό φορτίο να βρίσκεται σε δραματικά επίπεδα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο προτελευταίο στάδιο των περιοριστικών μέτρων με την ελπίδα να αποδώσουν» και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα ξέφυγαν», αποδίδοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ότι υπήρξε μια χαλάρωση και ένας εφησυχασμός. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν είναι ώρα να γίνει απόδοση ευθυνών. «Πρέπει να αποδώσουν τα μέτρα», σχολίασε ενώ εμμέσως πρότεινε και το πρότυπο του Ισραήλ, που εφάρμοσε ένα αυστηρό lockdown για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα. Ο κόσμος έχει εμφανίσει μια κόπωση από τον Μάρτιο, αλλά όπως είπε πειθαρχεί στα νέα μέτρα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις οικονομικές επιπτώσεις της όλης κατάστασης, ώστε να προστατευθούν όλοι οι πολίτες που πλήττονται και να επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους όταν τελειώσει αυτή η δραματική περιπέτεια. «Πρέπει να δώσουμε μια ανάσα στον κόσμο να υπάρξει βοήθεια από τους δήμους αλλά και την κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Πηγή themaygeias

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα