Δήμαρχος Γλυφάδας: “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία μας” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Στο φυσικό τους χώρο, το σχολικό περιβάλλον, επέστρεψαν ξανά σήμερα ύστερα από διάλειμμα δυόμιση μηνών οι μαθητές Γυμνασίων της Γλυφάδας, που δεν έκρυβαν τη χαρά και τη λαχτάρα τους, καθώς τους είχε λείψει το σχολείο, οι φίλοι, οι συμμαθητές, το διά ζώσης μάθημα.

Μετά τη χθεσινή διενέργεια covid tests στους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων (σ.σ. όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά), τέθηκαν σε ισχύ στα σχολεία της πόλης τα αυξημένα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού: Θερμομέτρηση με θερμικές πύλες και θερμοκάμερες, σχολαστική καθαριότητα με ενίσχυση του σχετικού τμήματος του δήμου με διπλές και τριπλές βάρδιες και, φυσικά, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών παντού και τακτικούς αερισμούς των χώρων. Επιπλέον, τα διαλείμματα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα για τη λειτουργία των κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κλπ. Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα, ενώ οι σχολικές επισκέψεις και οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Πριν ακόμη χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ήταν στο 3ο Γυμνάσιο, ευχήθηκε «καλή αρχή» στους μαθητές και δήλωσε: «Έχουμε πολλή χαρά σήμερα, είχε λείψει από τα παιδιά το σχολείο και ήθελαν πολύ να επιστρέψουν στα θρανία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία μας και θα συνδράμουμε τις υγειονομικές αρχές με κάθε μέσο, για να είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ασφαλής. Θερμομέτρηση κάνουμε σε όλα τα σχολεία, έχουμε ενισχύσει την καθαριότητα με διπλές και τριπλές βάρδιες, υγειονομικό υλικό υπάρχει παντού και στοχευμένα όπου χρειάζεται όταν διαπιστώνεται κρούσμα κάνουμε αμέσως απολύμανση αλλά και τεστ με δαπάνη του Δήμου για να διευκολύνουμε κι εμείς τον ΕΟΔΥ. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Στα σχολεία, η διαχείριση δεν είναι μόνο στο πρακτικό σκέλος, είναι και θέμα ψυχολογίας κι εμείς θέλουμε η ψυχολογία να είναι η καλύτερη δυνατή και να συνεισφέρουμε με όλους τους τρόπους για να υπάρχει παντού διάχυτη η αίσθηση της ασφάλειας».

Παρών από νωρίς το πρωί στο 3ο Γυμνάσιο ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος είχε μεριμνήσει ώστε όλα να λειτουργούν στην εντέλεια. Καλωσόρισε τους μαθητές, τους ευχήθηκε «καλή αρχή» και τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα που ξαναβλέπουμε τα παιδιά μας στον φυσικό τους χώρο. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί η χρονιά με ασφάλεια, να μπορεί να γίνεται το μάθημα διά ζώσης, είμαστε διαρκώς δίπλα σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και προσπαθούμε για το καλύτερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ 

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα