Δήλωση του Δημάρχου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Κάθε τρία λεπτά, ένα παιδί στον κόσμο πεθαίνει από καρκίνο. Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας(Childhood Cancer International -CCI), η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας(WHO), o παιδικός καρκίνος αποτελεί από τις σπάνιες μορφές της νόσου, που αντιστοιχούν κατά προσέγγιση σε ποσοστό 0,5% έως 4,6% όλων των περιστατικών καρκίνου. Παρ’ όλα αυτά κάθε χρόνο, περισσότερα από 400.000 παιδιά ανά τον κόσμο θα εμφανίσουν καρκίνο. Μόνο στις ΗΠΑ, 1 στα 285 παιδιά θα διαγνωσθούν με καρκίνο πριν από την ηλικία των 20 ετών, αποτελώντας τη συχνότερη αιτία θανάτου, μετά τα ατυχήματα.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Ταυτόχρονα όμως, οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι μας. Χάρη στις σύγχρονες θεραπείες και την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά: Ποσοστό 70% – 80% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Στον παιδικό καρκίνο, όπως και στις υπόλοιπες μορφές της συγκεκριμένης νόσου, πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζει η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή ενημέρωση των γονέων, ώστε να απευθύνονται εγκαίρως στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η παιδική ηλικία αποτελεί μια περίοδο αθωότητας και ξεγνοιασιάς. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για τα παιδιά με καρκίνο. Αυτοί οι μικροί και γενναίοι μαχητές, όπως και οι οικογένειές τους, χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή ψυχοκοινωνική στήριξη, ώστε να καταφέρουν να νικήσουν την ασθένεια και να ατενίσουν το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα