Δένδιας: Ευκαιρία ανάπτυξης στενής συνεργασίας για Ελλάδα και Νιγηρία

Μοιραστειτε το

Ο Νίκος Δένδιας έγινε ο πρώτος Έλληνας υπουργός που επισκέπτεται ποτέ τη Νιγηρία και στις δηλώσεις του στάθηκε στα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης συνεργασιών της χώρας με τους Αφρικανούς.

«Είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα την Αμπούτζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στη Νιγηρία οποτεδήποτε. Κάτι το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί αν λάβουμε υπόψη ότι η Νιγηρία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και η μεγαλύτερη οικονομία στην Αφρική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Νιγηρίας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως «Είχα την ευκαιρία, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να επιδώσω στην νιγηριανή πλευρά την ελληνική δωρεά, 907.000 εμβόλια κατά του COVID-19, σε εκπλήρωση της ειδικής υποχρέωσης που αισθάνεται η Ελληνική Κυβέρνηση να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί την αντιμετώπιση της παγκόσμιας αυτής απειλής. Αλλά επίσης, υπήρχε μια σειρά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Με τον ομόλογό μου, τον Υπουργό των Εξωτερικών και με τον Αντιπρόεδρο της Νιγηρίας. Καταρχήν ως προς τα θέματα της ασφάλειας, τόσο της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας όσο και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Υποσαχάρια Αφρικής».

«Επίσης, θίξαμε θέματα που έχουν να κάνουν με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, και, γενικά, με την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου, με την ανάπτυξη των οικονομικών μας σχέσεων, με την προετοιμασία υπογραφής μίας σειράς Πρωτοκόλλων, μετά από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψα σήμερα. Και, επίσης, να ευχαριστήσω τη νιγηριανή πλευρά για τη στήριξή της στην προσπάθεια της Ελλάδας να εκλεγεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

«Θα ήθελα να πω ότι η Νιγηρία είναι μία χώρα που παρουσιάζει για την Ελλάδα μία τεράστια ευκαιρία, δεδομένου ότι υπάρχει εδώ μία πολύ μεγάλη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Μπορούμε, λοιπόν, σε αυτήν τη στέρεη βάση να χτίσουμε μία στενή συνεργασία, που θα βοηθήσει και τη Νιγηρία αλλά και την πατρίδα μας να αναπτυχθεί πέρα από τα γνωστά όρια της. Θα δώσει στην ελληνική οικονομία, στην ελληνική ναυτιλία, στο ελληνικό επιχειρείν, τη δυνατότητα να αναπτυχθεί έξω από τα γνωστά μας όρια, στη μία και μεγάλη αναπτυσσόμενη ήπειρο της Αφρικής», ανέφερε κλείνοντας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρά επεισόδια σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στον Άγιο Παντελεήμονα

Κορονοϊός: Γιατί τα κρούσματα στα σχολεία δεν εντάχθηκαν σήμερα στον κατάλογο του ΕΟΔΥ – Τι ισχύει

Survivor: Ο σύντροφος της Μυριέλλας απαντά για τα φιλιά και το ειδύλλιο με τον Κατσαούνη

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...