Δένδιας: Δεν ήρθα να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε να επαναλάβω πάγιες εθνικές θέσεις

Μοιραστειτε το

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται τις παραβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας και ιαχές πολέμου και θα υπερασπίσει με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο Νίκος Δένδιας, αποφεύγοντας επιμελώς να πάρει θέση σε όσα λίγες ώρες νωρίτερα ανέφερε από το ίδιο βήμα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

«Δεν ήρθα εγώ εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω πάγιες εθνικές θέσεις που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μετά την πρόκληση Ραγκούση να πάρει θέση για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Θα παρακαλέσω επειδή ακριβώς όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, να μην με προκαλούν επ΄ αυτού».

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στην ομιλία του χαρακτήρισε «εθνικισμό» την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., θέση από την οποία πήραν αποστάσεις και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στις εξελίξεις στο μέτωπο με την Τουρκία, επανέλαβε την πάγια θέση για την ανάγκη να υπάρξει κλίμα σεβασμού και φιλικών σχέσεων και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου και δεν συμπλέει με μονομερείς διεκδικήσεις.

«Η Τουρκία βρίσκεται σε μια αναθεωρητική φάση, η εξωτερική πολιτική μας δεν είναι φοβική. Αντιστρέψαμε το αφήγημα του κακομαθημένου παιδιού που ήθελαν να επιβάλουν οι διπλωμάτες της Τουρκίας για εμάς στην Ευρώπη. Έλεγαν παντού ότι οι Έλληνες δεν συμφωνούν με κανέναν. Όμως συμφωνούμε με όλους τους γείτονές μας. Κάναμε συμφωνίες με την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Αλβανία, προχωράμε με όλους πλην της Τουρκίας», είπε ο Νίκος Δένδιας και υπογράμμισε ότι η χώρα μας προασπίσει με κάθε τρόπο την κυριαρχία της και τα δικαιώματα της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Η νέα τουρκική NAVTEX και το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου – Πού το πάει ο Ερντογάν;

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...