Δέκα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης | newsbreak

Μοιραστειτε το

Παρότι έχουμε μπει σε lockdown για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, ο αριθμός των κρουσμάτων δυστυχώς παραμένει υψηλός κάνοντας τους ειδικούς να ανησυχούν ακόμη περισσότερο για την υγεία των πολιτών αλλά και για την πίεση που ασκείται στα δημόσια νοσοκομεία.

Με τον συνεχή εντοπισμό κρουσμάτων φαίνεται πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα αργήσουν να αποδώσουν.

Μετά από τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη, ανιχνεύθηκαν δέκα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ανάρτησή της προέδρου του βρεφοκομείου, Ιωάννα Σπανού εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

«Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΟΔΥ στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Η ιχνηλάτηση και η διενέργεια επαναληπτικών και συμπληρωματικών τεστ θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ. Το δημοτικό βρεφοκομείο, όπου από τον περασμένο Μάρτιο εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του»

Πηγή
Author: Λαμπρίνα Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα