«Δάκτυλο» Μαξίμου βλέπει η Γεννηματά πίσω από τις αντιδράσεις για Λοβέρδο

Μοιραστειτε το

Φώφη Γεννηματά

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η πολιτική πρόταση για το μέλλον που κάνει το Κίνημα Αλλαγής είναι η αιτία που ασχολούνται όλοι με την απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, η οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μίλησε για εκπορευόμενη από το Μαξίμου προσπάθεια να αλλοιώσει την πολιτική ατζέντα, ώστε να στρέψει αλλού το βλέμμα από την αποτυχημένη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε ότι «δεν έφαγε κανέναν Λοβέρδο» και ότι αξιοποιεί όλα τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, την οποία χαρακτήρισε «δυναμική» με πολλά άξια στελέχη, και τηρώντας στάση επιθετικής άμυνας ανέφερε ότι όταν κάνει το ίδιο άλλος πρόεδρος κόμματος, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν ασχολείται.

Στο ερώτημα αν στόχος της αλλαγής ήταν να απομακρύνει τον Ανδρέα Λοβέρδο από μια θέση που θα μπορούσε να «ανεβάσει τις μετοχές του», καθώς έχει δηλώσει ότι πιθανώς θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του κόμματος στις μελλοντικές εσωκομματικές εκλογές, απάντησε ότι «ποτέ δεν λειτουργεί με μικρότητα».
 
Τόνισε δε ότι οι εσωκομματικές υποθέσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα απασχολήσουν το κόμμα στο μέλλον, και ότι τώρα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον το κόμμα και οι πολίτες στη διαχείριση της πανδημίας και στην ανεπαρκή και αποτυχημένη διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Μάλιστα εξέφρασε τη θέση ότι το θέμα Λοβέρδου το «θέτουν κανάλια στα οποία φτύνουμε αίμα για μας παίξουν» και να παρουσιάσουν τις θέσεις του κόμματο, υποστηρίζοντας ότι «δημιούργησαν θέμα εκ του μη όντως». Τόνισε ότι το θέμα ξεκινά από δημοσιογραφικούς κύκλους «πίσω από τους οποίους βρίσκεται το Μαξίμου», διότι ενοχλούνται «γιατί τους πονάει ο ολοκληρωμένος λόγος και οι προτάσεις του κόμματος».

«Ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επέλεξαν Ν.Δ. για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στο ερώτημα ότι υπάρχουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που με δηλώσεις τους δείχνουν να κοιτάζουν προς τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το κόμμα παραδοσιακά έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται για προοδευτικές συνεργασίες.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν βλέπει ούτε αριστερά ούτε δεξιά, αλλά «πάντα μπροστά», σημειώνοντας ότι έχει αυτόνομη πορεία και ότι το κόμμα επιθυμεί να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Μάλιστα υποστήριξε ότι αυτές οι θέσεις είναι λογικό να υπάρχουν ως «αποχρώσεις» σε ένα δημοκρατικό κόμμα, θυμίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολύ περισσότερες «αλλά κανείς δεν ρωτά τα στελέχη του γι’ αυτές».

Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα και τους συσχετισμούς με την ψήφο του, πράγμα «που μπορεί να κάνει», ωστόσο όταν ρωτήθηκε γιατί τα ποσοστά του κόμματος είναι καθηλωμένα, αντέδρασε λέγοντας ότι είναι το μόνο κόμμα που δημοσκοπικά παρουσιάζει ανοδική τάση.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματος στις τελευταίες εκλογές επέλεξε να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «για να γλιτώσει από τον ΣΥΡΙΖΑ», που όπως είπε χαρακτηριστικά «ξεζούμισε τη μεσαία τάξη».

«Μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματος ήθελε να σωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και ψήφισε Ν.Δ. γιατί εκτίμησε ότι «μπορούσαν να κερδίσουν τις εκλογές», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελειώνει η λογική περίοδος χάριτος που έχει μια νέα κυβέρνηση, στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας και λόγω της πανδημίας, καθώς σε περιόδους κρίσης οι πολίτες τείνουν να συσπειρώνονται γύρω από την κυβέρνηση με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να τους βοηθήσει.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι πλέον οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πλέον «το προοδευτικό του προφίλ ξέφτισε».

Οι πολίτες θα το δουν αυτό, είπε η Φώφη Γεννηματά, και με το Κίνημα Αλλαγής θα ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...