Γ. Ραγκούσης: Στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Μοιραστειτε το

EUROKΙNISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Nα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας ζητάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας υπόνοιες για εσκεμμένη απόκρυψή τους από την κυβέρνηση. 

Σε συνέντευξή του στο ieidiseis.gr, ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι στη χώρα μας, «ο έλεγχος του δεύτερου κύματος της πανδημίας χάθηκε τον Ιούλιο του εφησυχασμού. Δεν το λέω εγώ, το δήλωσαν κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας. Έκρυβαν τα κρούσματα στα νησιά το καλοκαίρι. Δεν το λέω εγώ, το ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που μου έκανε αυτό που του ζήτησα, παρά την άρνηση των επιστημόνων. Δεν το είπα εγώ, το έγραψε ο κ. Μαρκουλάκης».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την κυβέρνηση επειδή άφησε απροστάτευτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Και βεβαίως, το ΕΣΥ δεν έχει θωρακιστεί, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές φώναζαν και υπήρχε υπεραρκετός χρόνος γι αυτό. Πλέον στην κοινωνία που παρακολουθεί την κατάσταση στο ΕΣΥ, στα σχολεία, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλονίζεται η εμπιστοσύνη στον αυτάρεσκο κυβερνητικό μηχανισμό διαχείρισης της πανδημίας. Κι αυτό είναι εξίσου ανησυχητικό με τη δραματική πορεία της πανδημίας. Αλήθεια, γιατί δε δίνουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας; Γιατί τα κρύβουν; Μήπως άλλα τους πρότειναν οι επιστήμονες κι άλλα έκαναν αυτοί;», αναρωτιέται ο κ. Ραγκούσης. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...