Γ. Παναγιωτακόπουλος: Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της επιδημίας

Μοιραστειτε το

Την εκτίμηση πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη καμπή της επιδημίας» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τονίζοντας ότι «υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα».

Μεγάλο πονοκέφαλο για τους ειδικούς αποτελούν οι μεταλλάξεις του ιού οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο δεν σχετίζονται με την αυξημένη θνητότητα. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την αυξημένη, συγκριτικά με το διάστημα προ 15 ημερών, διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία.

«Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1. 

Σχολιάζοντας την απόφαση της χώρας να θέσει ηλικιακό «μπλόκο» στο εμβόλιο της AstraZeneca, ο  αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε πως «δε σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά ορισμένες χώρες θεώρησαν ότι δεν έχουν επαρκή δεδομένα».

Ο ίδιος υπογράμμισε τη θετική πλευρά, ότι δηλαδή είναι «το τρίτο εμβόλιο πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ κι ένα τέταρτο βρίσκεται υπό αξιολόγηση».

   

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...